Nou CLIENT PER A l'exministra i advocada

Ana Palacio defensa Berlusconi davant el Tribunal d'Estrasburg

Rebutjat el recurs perquè l'exdirigent pugui anar a les europees

Ana Palacio.

Ana Palacio.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
ROMA

L'exministra d'Exteriors del Govern de José María Aznar, Ana Palacio, s'ha convertit en advocada de l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi. Segons va informar ahir la premsa italiana, Palacio va presentar dimarts passat un recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans per instar l'Estat italià a permetre a l'exmandatari presentar-se a les eleccions europees del maig. Berlusconi està inhabilitat per exercir càrrec públic després de la seva condemna, l'agost del 2013, per frau fiscal en el conegut com a cas Mediaset.

El recurs interposat per Palacio va ser ahir rebutjat pel mateix Tribunal d'Estrasburg que, segons els mitjans italians, va dictaminar que no hi ha cap urgència en el cas del dirigent italià.

En concret, segons el rotatiu La Reppublica, el recurs interposat per Palacio tindria com a finalitat que l'Estat italià creés una modificació legislativa puntual (ad hoc) per poder permetre així la candidatura del magnat.

LA DEMANDA / Palacio va afirmar ahir que la negativa del tribunal que s'apliquin mesures provisionals perquè Berlusconi pugui presentar-se a les eleccions europees «és una vulneració del seu propi Conveni». La demanda al Tribunal d'Estrasburg va sorgir a petició de les parlamentàries de Força Itàlia -el partit de Berlusconi- Deborah Bergamini i Elena Centemero, membres de la delegació italiana a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Notícies relacionades

El recurs va ser presentat en nom d'aquestes dues diputades i de 3.900 ciutadans italians més que «desitgen votar Berlusconi en les eleccions europees». Segons els mitjans italians, en la seva presentació Palacio va al·legar el dret dels electors conservadors d'Itàlia a votar el seu líder. La petició al Tribunal d'Estrasburg suposa l'últim moviment de Berlusconi per presentar la seva candidatura.

Un tribunal de Milà anunciarà, possiblement avui mateix, com Berlusconi complirà l'any de presó al qual va ser sentenciat. El tribunal haurà de decantar-se entre arrest domiciliari o treballs socials.