Un avió de Malaysia Airlines s'estavella al mar amb 239 persones a bord

L'aparell ha caigut en aigües del golf de Tailàndia, entre Malàisia i el Vietnam, segons la Marina vietnamita

Un familiar d’un passatger del vol Malaysia Airlines MH370 l a l’aeroport internacional de Beijing capital, a Beijing.

Un familiar d’un passatger del vol Malaysia Airlines MH370 l a l’aeroport internacional de Beijing capital, a Beijing. / KIM KYUNG-HOON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Marina del Vietnam ha informat aquest dissabte que l'avió de Malaysia Airlines que va desaparèixer amb 239 persones a bord s'ha estavellat a prop de les costes de l'illa vietnamita de Tho Chu, al sud del país, segons la premsa local. L'Alt Comandament de la Marina vietnamita ha afegit en un comunicat que l'avió va caure en aigües del golf de Tailàndia, entre Malàisia i el Vietnam, a uns 300 quilòmetres de l'illa de Tho Chu, a la província vietnamita de Kien Giang, segons el portal Tuoi Tre.

La Marina vietnamita ha explicat que està preparada per posar en marxa l'operació de recerca i rescat. El director del centre de coordinació d'emergències vietnamita, Pham Hien, ha declarat abans al portal VnExpress que l'avió va ser detectat a uns 220 quilòmetres del litoral de la província de Ca Mau, també al sud del país. Pham ha indicat que els equips de rescat tenen a punt dues embarcacions per dirigir-se a aquesta posició. Les autoritats xineses també han enviat dos vaixells al mar del Sud de la Xina per ajudar en les tasques de recerca i rescat.

Notícies relacionades

Malaysia Airlines ha evitat fins ara confirmar si l'avió s'ha estavellat, encara que ha donat a entendre en un comunicat que s'enfrontava a un desenllaç fatal. "Malaysia Airlines està treballant amb les autoritats que han posat en marxa l'operació de recerca i rescat per localitzar l'aparell", ha assenyalat l'aerolínia, la principal de Malàisia, en una nota.

El Boeing 777-200, vol MH3700, transportava 227 passatgers, entre ells dos menors, i una tripulació de 12 persones, tots de 14 nacionalitats. El vol MH370 va sortir de Kuala Lumpur a les 00.41 hora local (16.41 GMT de divendres) i tenia previst arribar a Pequín unes sis hores més tard. La torre de control de trànsit aeri de Subang va perdre el contacte amb l'avió a les 02.40 hora local.

Temes:

Malàisia