EL FINAL D'UN LLARG SEGREST

"Esperem tenir en Marc aviat a la redacció", explica el director d'EL PERIÓDICO

Enric Hernàndez trasllada als companys el bon estat emocional del redactor després del segrest de gairebé sis mesos i creu que podria tornar a la feina ràpid

El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, i la cap d’internacional, Marta López, comparteixen la seva alegria per l’alliberament de Marc Marginedas amb la resta de la redacció.

El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, i la cap d’internacional, Marta López, comparteixen la seva alegria per l’alliberament de Marc Marginedas amb la resta de la redacció. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns, l'endemà que es fes públic que el reporter d'EL PERIÓDICO Marc Marginedas havia estat alliberat després d'un llarg segrest de sis mesos a Síria, el director del diari, Enric Hernàndez, ha volgut compartir l'alegria pel seu retorn a casa amb tota la redacció. Emocionat, ha explicat com va ser el retrobament amb en Marc aquest diumenge, a l'aeroport del Prat, on poc després de les set de la tarda un avió de la Força Aèria el va portar a Barcelona des de Turquia. L'esperaven els seus familiars, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ell mateix i la cap de la secció d'internacional, Marta López.

En la seva intervenció, seguida per altres mitjans com TV-3, La Sexta, TVE, BTV, Tele 5 i l'agència Efe, entre altres, Hernàndez ha detallat que en Marc està bé, que aquest diumenge a la nit ha passat uns exàmens al Clínic, que "no té cap problema greu de salut", que "emocionalment també està bé" i que "tot fa pensar que la seva tornada podria ser més aviat del que es podia esperar en un principi".

També ha demanat disculpes i ha agraït la comprensió de la redacció per les poques coses que tant ell com Marta López han pogut explicar del segrest de Marginedas durant aquests sis durs mesos. "La informació a vegades apuntava cap a una banda, però després la pista es perdia", ha dit.

Amb "ànima"

Notícies relacionades

Hernàndez ha aprofitat la reunió per ressaltar l'"ànima" i la personalitat d'en Marc, molt semblant a l'"ànima" d'EL PERIÓDICO, un "mitjà amb molt de futur", ha assenyalat. I ha comentat l'anècdota que just al baixar de l'avió Marginedas va demanar disculpes per haver fet patir la seva família i els companys durant el seu captiveri.

Per la seva part, López ha ressaltat que en Marc sempre s'ha sentit molt orgullós de treballar en aquest diari. "Allà on ha anat, a Txetxènia, a l'Afganistan... ell sempre s'ha presentat dient que treballava per a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA com si ho fes per a 'The New York Times'". "I quan sàpiga totes les mobilitzacions que han fet els seus companys per demanar el seu alliberament, també el farà sentir molt orgullós", ha explicat López, que ha tornat a agrair a la redacció i al seu director que "s'hi hagi dedicat en cos i ànima perquè aquesta història acabés bé".