Sis mesos de solidaritat amb en Marc

El segrest ha generat una onada d'adhesions tant del sector periodístic com del polític, del judicial i de les xarxes socials, entre altres

Familiars, amics i companys de Marc Marginedas s’han reunit cada dimecres davant de la porta del diari per demanar l’alliberament del periodista, segrestat a Síria. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

El segrest de Marc Marginedas ha generat una onada de solidaritat per exigir el seu alliberament. La redacció d'EL PERIÓDICO s'ha concentrat davant la porta del diari cada dimecres per demanar la llibertat del reporter. La primera de les mobilitzacions de la redacció va ser el dimarts 24 de setembre, el mateix dia que es va fer públic que el periodista estava retingut a Síria des del dia 4 del mateix mes. Dimecres passat, 26, ha estat l'última concentració de la redacció.

En les mobilitzacions d'EL PERIÓDICO hi han participat, a més dels companys de Marginedas, periodistes com Gervasio Sánchez, portaveu de les famílies de Javier Espinosa Ricard Garcia Vilanova, també segrestats a Síria; Ramón Lobo, excorresponsal de guerra i col·laborador del diari; Antonio Franco, exdirector del diari; Rosa Maria Calaf, excorresponsal a Moscou, on va coincidir amb Marginedas; Albert Solé, cineasta i periodista i fill de Jordi Solé Tura, i Joan Roure, corresponsal de TV3 en zones de conflicte, entre molts altres professionals de la informació. El Col·legi de Periodistes també ha mostrat la seva solidaritat amb el periodista demanant el seu alliberament.

Notícies relacionades

El president del Grup Zeta, Antonio Asensio Mosbah, també ha participat en les concentracions de la redacció d'EL PERIÓDICO, així com polítics com el conseller Francesc Homs Carles Martí, senador del PSC, i representants del sector judicial, com el magistrat Santiago Vidal, entre moltes altres personalitats.

Moltes altres mostres de solidaritat amb Marginedas han arribat en aquests gairebé sis mesos de segrest des d'associacions internacionals de premsa, fins al Parlament Europeu i el seu president, Martin Schulz, a més d'entitats islàmiques, de la cadena Al-Jazeera --que va emetre un reportatge sobre el segrest-- i dels usuaris de les xarxes socialsque van inundar internet de missatges amb l'etiqueta #MarcTesperem. El Parlament de Catalunya també va fer una declaració de condemna pel segrest del periodista d'EL PERIÓDICO.