Honors militars i massiva presència de ciutadans per acomiadar Sharon

Les restes de l'exprimer ministre d'Israel descansen al seu ranxo familiar del sud del país

Ariel Sharon, enterrat amb honors militars. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Les restes del que va ser primer ministre d'Israel i general Ariel Sharon descansen des d'aquest dilluns a la tarda al seu ranxo familiar del sud del país després d'un enterrament amb honors militars, una cerimònia d'Estat a la Knesset (Parlament israelià) i un seguici fúnebre on han assistit milers de ciutadans.

Sharon, que va ser cap del Govern d'Israel entre el 2001 i el 2006, ha estat acomiadat amb honors en un sepeli castrense a ls seva granja ranxo del desert meridional del Nègueb.

El cap de l'Estat Major de l'Exèrcit d'Israel, el general Beny Gantz, ha subratllat el paper que com militar va exercir Sharon, i ha dit que l'Exèrcit israelià seguirà el seu llegat durant molts anys.

"Arik [nom amb què era conegut popularment Sharon] el comandant. Els títols que t'han donat al llarg dels anys han estat molts, però crec que el de 'comandant' és el que millor et descriu", ha assegurat Gantz.

Amb les restes de la seva dona Lili

Les restes de Sharon descansen des d'aquest dilluns i per desig seu amb les de la seva segona esposa, Lili, morta el 2000. Els seus dos fills, Omrí i Guilad, han expressat en els seus discursos la seva admiració pel seu progenitor. "Mira al voltant, Ariel, i la gent que aprecia la teva memòria i s'inclina davant la teva figura. Vas ser admirable, pare", ha manifestat Omrí.

Guilad ha recordat el tràgic impacte que va deixar en Sharon la pèrdua del seu primogènit, Gur, fruit del seu primer matrimoni, a causa d'un accident amb una arma el 1977. I va destacar així mateix els seus èxits al camp de batalla i en l'activitat política: "Una vegada i una altra vas convertir l'impossible en realitat", ha afirmat.

Al voltant d'un miler de persones

Gairebé un miler de convidats han estat presents en l'acte, que ha estat seguit des de grans pantalles per milers de persones que s'han acostat a la finca per donar l'últim adéu a l'històric dirigent.

Notícies relacionades

Cobert amb la bandera d'Israel, el taüt amb les restes de Sharon ha arribat al ranxo portat per vuit generals de l'Exèrcit israelià que l' han tret del vehicle militar on ha estat traslladat des de Jerusalem. Al llarg de tot el recorregut, milers de ciutadans han saludat i han presentat els seus respectes a la comitiva fúnebre.

El president israelià, Shimon Peres, encarregat d'obrir els discursos, ha assenyalat que la vida de Sharon "està impregnada en la vida de l'Estat d'Israel" i "la seva empremta gravada en tots els seus turons i valls". "Vas ser l'espatlla sobre la qual es va recolzar la seguretat del nostre poble", ha assegurat el cap de l'Estat, que l'ha descrit com "un amic, un líder i un gran militar".

Temes:

Ariel Sharon