SEGUEIX L'ONADA DE VIOLÈNCIA

Dos atacs i un cotxe bomba seguen 11 vides més a Egipte

Sis de les víctimes són militars tirotejats per homes armats

Seguidors de Mursi i d’Al -Sisi s’enfronten verbalment al Caire.

Seguidors de Mursi i d’Al -Sisi s’enfronten verbalment al Caire. / AFP / AHMED GAMEL

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA
JERUSALEM

Egipte no surt de l'espiral de violència en què està sumit des que el 3 de juliol l'Exèrcit va destituir el president Mohammad Mursi i va prendre el poder. Després de les protestes dels islamistes de diumenge contra el cop militar i la repressió, que van acabar amb 53 morts i 200 ferits, ahir tres atemptats van sacsejar el país i van segar 11 vides més.

Homes armats van atacar una patrulla militar a la ciutat d'Ismailiya, al canal de Suez, i van matar cinc soldats i un oficial de l'Exèrcit egipci.

Poc després, a Al-Tor, al Sinaí, al sud del país, cinc persones van morir i 50 més van resultar ferides a causa de l'explosió d'un cotxe bomba a prop de la seu de la Direcció de la Seguretat Central de la província, on se celebrava una reunió de responsables de l'organisme. Entre els ferits, hi ha el cap de la Seguretat Central.

Un tercer atac va tenir lloc a Maadi, al sud del Caire, on es va atacar amb llançagranades unes instal·lacions de telecomunicacions utilitzades per Nilesat, que opera satèl·lits egipcis. L'atemptat va causar danys materials.

Notícies relacionades

MÉS MANIFESTACIONS / Aquesta nova onada de violència podria ser molt més acusada, ja que els islamistes estan disposats a continuar manifestant-se i han fet una crida a ocupar la plaça de Tahrir divendres que ve. Per la seva banda, el Govern ha advertit que seguirà reprimint les protestes.

El cap de l'Exèrcit egipci, líder del cop contra Mursi i home fort del país, el general Abdul Fatah al-Sissi, va anunciar en el discurs que va pronunciar diumenge passat per commemorar el 40è aniversari de la guerra del 6 d'octubre de 1973 contra Israel que «les Forces Armades estan disposades a sacrificar la vida dels seus membres pel bé del poble». «L'Exèrcit és tan fort com les piràmides gràcies al poble», va subratllar Al-Sissi.