Anar al contingut

Un extècnic de la CIA va desvelar el ciberespionatge dels EUA

Edward Snowden, de 29 anys, va treballar durant quatre anys per a l'Agència Nacional d'Intel·ligència (NSA), segons revela 'The Guardian'

Un jove nord-americà de 29 anys anomenat Edward Snowden, extècnic de la CIA que va treballar com a consultor per a l'Agència Nacional d'Intel·ligència (NSA) dels EUA, ha assumit la responsabilitat per les recents filtracions sobre l'espionatge nord-americà, segons ha revelat aquest diumenge 'The Guardian'.

Snowden, que actualment es troba a Hong Kong, va treballar durant quatre anys per a la NSA com a empleat de diverses companyies adjudicatàries de contractes de defensa, l'última Booz Allen Hamilton, des d'on va tenir accés a la informació secreta.
El jove ha estat una dècada relacionat amb la intel·ligència nord-americana, primer com a enginyer informàtic de la CIA, basat a Ginebra, i després com a consultor en diverses empreses externes de defensa que col·laboren amb la NSA, segons va revelar ell mateix a 'The Guardian'.

El diari britànic ha assenyalat que ha decidit divulgar la seva identitat per desig exprés de Snowden, que creu que no ha fet "res dolent" i no té por del que pugui passar-li malgrat el judici contra el soldat Bradley Manning, font de les filtracions de WikiLeaks.

Objectiu: informar

"Vull que el centre d'atenció sigui sobre els documents i el debat que espero que generi entre els ciutadans de tot el globus sobre el tipus de món en què volen viure", ha apuntat en declaracions publicades per 'The Guardian' a la seva web. "La meva única motivació és informar el públic del que han fet en el seu nom i el que es fa en contra seu", ha afegit.

Snowden es troba actualment a Hong Kong, on va viatjar el 20 de maig després d'abandonar la feina com a consultor de la NSA a Hawaii una vegada recollida la informació i copiats els documents ara divulgats. Aquesta setmana els diaris 'The Guardian' i 'The Washington Post' han divulgat documents secrets que indiquen que la NSA tenia accés secret a registres telefònics i a internet de milions d'usuaris als Estats Units.

El massiu programa de ciberespionatge dels EUA implicaria a més Londres, ja que, segons el diari britànic, el centre d'escoltes dels serveis secrets del Regne Unit usa des del 2010 un programa secret nord-americà, Prism, per recol·lectar informació privada dels principals servidors d'internet. La font de totes aquestes informacions seria Edward Snowden, segons ha revelat aquest diumenge 'The Guardian'.

 

0 Comentaris
cargando