CONCESSIÓ DEL GUARDÓ A OSLO

Les guardonades amb el Nobel dediquen el premi a tots aquells que lluiten per la pau

"És un reconeixement a totes les revolucions àrabs", assegura la iemenita Karman

1
Es llegeix en minuts

Les guardonades amb elpremi Nobel de la pau 2011 han volgut dedicar el guardó a tots els activistes que lluiten, com elles, en favor de la pau. La presidenta de Libèria,Ellen Johnson-Sirleaf, ha destacat que el premi és "mèrit" detots els liberians i l'activista iemenitaTawakul Karmanha dit que el guardó és un reconeixement a "totes lesrevolucions àrabs" i ha tingut un record especial "a la sang dels màrtirs i dels ferits".

Notícies relacionades

"Accepto el premi en nom del poble liberià, així que el mèrit és d'ells", ha declarat Johnson-Sirleaf, que dimarts que ve es juga la seva reelecció com a presidenta del país. "En els últims vuit anys, hem tingut pau i tots i cada un d'ells (els ciutadans liberians) han contribuït a aquesta pau", ha afegit.

En declaracions des de la plaça Al-Taguir de Sanà, on està acampada en protesta contra el règim del president Ali Abdul·là Salih, Karman ha assegurat que continuarà la seva lluita "contra l'opressió i la injustícia fins a aconseguir que es jutgi Salih". La iemenita, que pernocta juntament amb el seu fill i una de les seves filles en una petita tenda de campanya, desconeixia que era candidata al premi, i ho ha sabut aquest mateix divendres a través de la televisió. "Estic molt contenta amb aquest premi, que és un honor per a totes les revolucions àrabs", ha assenyalat.