POLÈMICA A FRANÇA

L'exjutge del 'cas Bettencourt' acusa Sarkozy d'haver rebut diner negre

Assegura en un llibre que una testimoni clau va veure l'hereva de L'Oreal entregar sobres al president

El Partit Socialista francès reclama que s'obri una nova investigació després de les revelacions de la magistrada

Isabelle Prévost-Desprez i Nicolas Sarkozy.

Isabelle Prévost-Desprez i Nicolas Sarkozy.

2
Es llegeix en minuts
EFE / París

Lajutge francesa Isabelle Prévost-Desprez, que va portar elcas Bettencourt sobre el presumpte finançament il·legal de la campanya electoral deNicolas Sarkozy, assegura en un llibre que un testimoni clau va veure la màxima accionista de l'imperiL'Oréal, la multimilionàriaLiliane Bettencourt, entregar sobres amb diners al president de França.

En el llibre Sarko m'a tuer, escrit per dos periodistes deLe Monde, la magistrada i vicepresidenta del tribunal de Nanterre que es va ocupar del cas que va provocar la dimissió del ministre de PressupostEric Woerth assegura que els testimonis tenen "por de parlar sobre Sarkozy en el procés verbal" i afegeix que "un d'ells em va dir que va veureentregues en metàl·lic a Nicolas Sarkozy". Segons el diariLibération, que aquest dimecres publica extractes del llibre, que surt a la venda aquest dijous, el testimoni al qual al·ludeix la jutge Prévost-Desprez és la infermera de l'octogenària milionària. Les acusacions d'aquesta testimoni coincideixen amb les que va llançar durant el judici la que va ser comptable de Bettencourt, Claire Thiboult, que també va afirmar que Sarkozy va rebrediner negre de L'Oréal per a la seva campanya a lapresidència de França. La tresoreria de la campanya la gestionava Woerth.

Desmentiment de l'Elisi

L'Elisiha desmentit aquesta informació de forma rotunda i ha afirmat que les paraules de Prévost-Desprez són "al·legacions escandaloses,infundades i falses. No obstant, la primera secretària delPartit Socialista francès, Martine Aubry, ha demanat aquest dimecres, després de conèixer les acusacions de la jutge, que s'obri unanova investigació delcas Bettencourt.

"Penso que s'obrirà una nova investigació. És el que passa normalment en un país on la justícia és independent i lliure. Quan una al·legació està a la plaça pública, ha de tenir lloc una nova investigació", ha argumentat Aubry.

Sospites de tracte fiscal favorable

Isabelle Prévost-Desprez va haver de deixar el cas Bettencourt a la tardor del 2010, quan l'assumpte va ser traslladat al tribunal correccional de Bordeus. "Havien de desposseir-me (del cas) per tots els mitjans. Era imperatiudesembarcar-me" de la investigació, afirma la magistrada en el llibre.

Notícies relacionades

L'escàndol Bettencourt va esclatar el 2009, quan a partir d'un cisma familiar entre la multimilionària i la seva filla, que l'acusava de dilapidar la seva fortuna, van sortir a la llum més de 20 hores degravacions clandestines registrades pel majordom de l'hereva de L'Oréal. Les gravacions, amb les quals es pretenia provar que el fotògraf Françoise Bettencourt-Meyers s'aprofitava dels diners de la dona, va desembocar en un escàndol amb ramificacions politicofinanceres que van esquitxar el llavors ministre de Pressupost, Eric Woerth, i Liliane Bettencourt, perevasió fiscal.

La justícia va validar les cintes i es van obrir mitja dotzena d'investigacions que apuntaven Woerth, que van acabar costant-li el lloc de treball després de descobrir-se que la seva dona treballava en la gestió de la fortuna d'uns 17.000 milions d'euros de Bettencourt, que se suposa que es va poder haver beneficiat d'untracte fiscalfavorable.