AL COMPLIR LA SEVA CONDEMNA

Un jutge dels EUA aprova l'extradició del dictador panameny Noriega a França

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MIAMI

El jutge nord-americà de l'estat de Florida William Turnoff ha aprovat l'extradició a França del dictador panameny Manuel Antonio Noriega. "Aquesta cort ha emès una certificació d'extradició", ha dit Turnoff.

La decisió d'aquest magistrat arriba després que la setmana passada un altre jutge rebutgés la petició de Noriega d'habeas corpus, recurs que va interposar perquè fos enviat a Panamà al complir amb la seva condemna als Estats Units el 9 de setembre vinent. L'advocat del dictador ha anunciat que recorrerà contra la decisió.

França havia demanat l'extradició de Noriega --que va ser comandant en cap de les Forces de Defensa de Panamà entre el 1983 i el 1989-- després de jutjar-lo en absència per blanqueig de diners d'uns 3,1 milions de dòlars el 1999 (uns 2,3 milions d'euros), delicte pel qual va ser condemnat a 10 anys de presó.

Comptes pendents amb la justícia de Panamà

Notícies relacionades

El dictador panameny, de 72 anys, també té comptes pendents amb la justícia a Panamà. Allà va ser condemnat a un total de 60 anys de presó per malversació de fons, corrupció i assassinat dels seus opositors polítics. D'acord amb les lleis d'aquell país, per la seva edat, probablement no hauria d'ingressar a la presó.

Les forces nord-americanes van capturar Noriega després d'una invasió ordenada el 1989 pel llavors president George Bush, per la seva suposada relació amb narcotraficants colombians. Llavors, se'l va declarar culpable de rebre suborns per permetre el pas per Panamà de cocaïna destinada al mercat nord-americà.