El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Vídeo a Instagram

El raper Morad, a judici per calumniar un mosso acusant-lo d’«abusador de menors»

El raper Morad, a judici per calumniar un mosso acusant-lo d’«abusador de menors»

ZOWY VOETEN

4
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge ha enviat a judici el raper Morad, acusat de calumniar un mosso d’esquadra, que demana que se’l condemni a dos anys de presó per gravar-lo quan el multava per tenir el cotxe malament estacionat i penjar les imatges a les xarxes socials en un vídeo en què el titllava d’«abusador de menors».

En un escrit, al qual ha tingut accés EFE, el titular del jutjat d’instrucció número 4 de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) acorda obrir judici oral a Morad, un exponent de la nova generació de la música urbana espanyola, per un delicte de calúmnies contra un funcionari públic i, subsidiàriament, per un delicte d’injúries a membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Com a mesura cautelar, el jutge exigeix a Morad que aporti una fiança de 12.000 euros, per afrontar les eventuals responsabilitats civils, amb l’advertència que si no ho fa se li embargaran els béns fins a cobrir aquesta quantitat.

L’agent dels mossos, representat per l’advocada Sandra Melgar, del bufet Aranda, Melgar & Tasies en nom del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), demana en el seu escrit de conclusions, a què ha tingut accés EFE, que es condemni Morad a dos anys de presó per un delicte de calúmnies amb publicitat contra un funcionari públic.

Així mateix, sol·licita una indemnització amb un total de 10.950 euros, pels danys i perjudicis que li va causar, les seqüeles sofertes i pel mal moral.

Fiscalia demana un any i nou mesos

En la mateixa línia, la Fiscalia, en un escrit a què ha tingut accés EFE, sol·licita per a Morad una condemna d’un any i nou mesos de presó pel mateix delicte de calúmnies i que s’indemnitzi el mosso amb 7.950 euros. Els fets van passar el 27 d’abril del 2022, cap a les 19.00 h, quan una patrulla d’agents dels Mossos es va adreçar cap a Morad al barri de la Florida de l’Hospitalet per multar-lo perquè tenia el cotxe mal aparcat.

Segons sosté l’escrit d’acusació de l’agent, l’acusat va faltar al respecte a la seva companya de patrulla –a qui va dir: «que guapa que ets cony» – i es va negar a identificar-se, mostrant una actitud «desafiadora» cap als dos policies.

Posteriorment, els dos agents van informar Morad que procedirien a sancionar-lo administrativament, a l’estacionar en un lloc no apte per fer-ho, i per faltar al respecte a l’agent, moment en què el raper es va adreçar al mosso, li va dir «abusador de menors», es va acostar a ell i va procedir a gravar sense el seu consentiment ni autorització la seva intervenció.

Segons detalla la Fiscalia en el seu escrit d’acusació, Morad va gravar llavors amb el seu mòbil la intervenció policial «a escassa distància» de la cara de l’agent, i feia la seva identificació i reconeixement «perfectament visible».

Minuts després, Morad, «mogut per la finalitat d’aconseguir la màxima difusió possible de la imatge i aspecte» del mosso, que havia actuat segons la Fiscalia «en l’exercici legítim de les seves funcions» i que es trobava «degudament uniformat», va penjar el vídeo al seu compte d’Instagram, en què en aquell moment tenia 1,9 milions de seguidors, amb l’objectiu de «vilipendiar-lo» i que l’agent fos objecte «si més no d’insults i escarni» tant en les xarxes socials com en la seva vida privada. Segons la Fiscalia, Morad va actuar d’aquesta manera per atemptar contra la «reputació i dignitat» del policia.

El vídeo a Instagram

En el vídeo –que va estar penjat a Instagram durant 24 hores–, apareixia la cara de l’agent discutint amb Morad, qui, de manera «humiliant» i «imputant conductes delictives fal·laces» al policia, segons la Fiscalia, va afegir frases a la publicació com «aquest policia es dedica a pegar els menors d’edat i abusar de la gent del barri... Deixa d’abusar dels nens petits... Digue-li que pari ja de pegar els nens, que pari ja d’abusar».

Morad també va publicar dues fotografies en què apareixia l’agent de cintura cap amunt i en les quals se li podia veure la cara perfectament identificable, amb el text següent: «¡¡Abusador!!» Deixa de pegar els menors d’edat del barri, deixa viure la gent, corrupte lladre i abusador», així com «¡¡¡Abusador de menors d’edat, abusador!!!».

Notícies relacionades

A causa d’aquests fets, l’agent va patir un quadro ansiós depressiu amb fòbies pel qual va haver d’agafar la baixa laboral temporal i no va poder exercir les seves tasques habituals durant 30 dies.

El març de l’any passat, Morad va ser absolt per falta de proves en un judici en el qual la Fiscalia li demanava dos anys i mig de presó acusat d’intentar entrar a robar en una vivenda i amenaçar de mort un veí que el va sorprendre, el febrer del 2018. Durant l’etapa de restriccions pel coronavirus, Morad també va ser detingut, el juliol del 2021, per saltar-se el toc de queda, amb uns amics, i agredir suposadament els agents que els van recriminar la seva actitud.

Temes:

Trap Concerts