Concert

Share Festival: Morad, el triomf del reinserit al Fòrum

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Morad no li interessen gens els camins que li indiquen. El raper de l’Hospitalet, incontrolable talent i personalitat, presentava per primera vegada a Barcelona el seu primer disc (de títol reivindicatiu), ‘Reinsertado’, dins el Share Festival aquest dissabte al Parc del Fòrum davant més de 17.000 persones (un públic rematadament jove). L’artista es presenta com a tal, un home lliure que s’ha desenganxat de les teranyines enganxoses que l’atrapaven fora dels seus orgullosos marges, i una cosa que ha aconseguit seguint un camí inimaginable.

Morad es mostra amb la barbeta apuntant cap amunt, sabedor que té un èxit i una força tremenda amb què ho confronta tot. Per això potser va començar amb ‘Europa’ (col·laboració amb el raper francès Jul), en què diu «‘parece que les duele', Morad salió de la pobreza’». Vestit amb la marca de roba que li va fer una línia de marxandatge fa uns mesos, va sortir imparable, tot i que fallades en el so van interrompre el seu inici uns segons.

Notícies relacionades

El raper de la Florida, un altre cop acompanyat de diverses desenes de nens (i tutors) del seu barri a l’escenari (també per instants la promesa del Barça Lamine Yamal), no va aprofundir en el seu nou i primer àlbum, una versió més reposada, íntima i sincera de la seva història i trajectòria (van sonar ‘Andando’, amb Beny Jr, i una sentida ‘Soledad’).

Va apostar per les cançons –innombrables himnes de carrer– que l’han portat fins aquí, les de l’etapa de consolidació, com ‘Soñar’, que va entonar aguantant una bandera del Marroc i una senyera –«aquí podeu ensenyar les banderes que vulgueu, cada un és d’on és», va dir després. Morad va acabar la generosa hora de concert amb les més demanades, com la sessió amb Bizarrap o ‘Sigue’, himne sobre la lleialtat i la persistència en el camí que han pres amb el seu amic Beny Jr. Per al final va deixar l’emocionant carta d’amor a la seva mare, ‘Mama me dice’, i ‘Pelele’ per a l’enrenou i la celebració del triomf del reinserit.