Succés

Morad, en llibertat després de ser detingut acusat d’haver amenaçat de mort un policia

  • El raper, que nega els fets pels quals se l’acusa, va discutir presumptament amb uns agents després que aquests avisessin la grua perquè el seu cotxe estava mal aparcat

Morad, en llibertat després de ser detingut acusat d’haver amenaçat de mort un policia
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper Morad va ser posat en llibertat ahir a la nit després de ser detingut aquest dijous a prop de la plaça d’Europa de l’Hospitalet de Llobregat, segons pot avançar EL PERIÓDICO. L’artista del barri de la Florida va ser arrestat ahir a la tarda per, presumptament, haver amenaçat de mort un policia municipal després d’una discussió amb una parella d’agents. Uns fets que Morad nega rotundament. El raper va passar diverses hores a la comissaria de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet fins que va ser traslladat a la dels Mossos d’Esquadra de la mateixa localitat, on va declarar, i finalment va sortir en llibertat passades les onze de la nit. L’acusació que pesa sobre Morad és la d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Segons han informat fonts policials, la discussió del raper amb els agents es va produir després que la patrulla avisés la grua per un vehicle mal aparcat i sense conductor que estava estacionat en una vorera del carrer de Natzaret, al barri de Santa Eulàlia, i que va resultar ser el de l’artista. Abans que el vehicle fos portat al dipòsit municipal, Morad, sempre segons les mateixes fonts, va aparèixer i es va encarar amb els agents, i fins i tot va arribar a amenaçar de mort un dels dos policies. En aquell moment, van arrestar el cantant.

Per la seva banda, l’artista va negar a la seva declaració, a la qual ha tingut accés aquest diari, que hagués amenaçat ningú. A la comissaria Morad va exposar, a preguntes del seu advocat, Fernando Martínez, que va ser «una discussió normal per una qüestió de trànsit» i que no coneixia «absolutament de res» els dos agents que el van detenir.

Tornada a Catalunya

Notícies relacionades

El cantant de l’Hospitalet, que acumula diverses topades amb la policia i detencions, ha tornat aquesta setmana a Catalunya per continuar la seva carrera artística després d’uns mesos descansant i vivint en un altre punt de la geografia espanyola. Tenint en compte aquesta qüestió, la defensa de Morad assenyala l’«excessiu zel policial» que ha fet que «per un tema de trànsit acabi detingut» després de tant temps fora. L’artista, referent de la música urbana gràcies a les seves cròniques des del marge, havia tornat a Catalunya per ultimar un àlbum que fa temps que està cuinant.

A més, Morad, de 23 anys, està actualment ‘desterrat’ del barri on s’ha criat, la Florida, perquè una jutge va decretar aquesta mesura cautelar després de deixar-lo en llibertat amb càrrecs per la seva suposada relació amb uns desordres públics a la plaça dels Blocs que van tenir lloc el 20 d’octubre del 2022. En aquesta zona, lloc on sol gravar molts dels videoclips de les seves cançons, el cantant no pot ni entrar ni quedar-se des del 28 d’octubre. El març del 2022 va ser absolt en un judici per un intent de robatori per uns fets ocorreguts el 2018.