El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet
Antifrau protegeix el denunciant de les suposades irregularitats del cas superintendent de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat

3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha emès una resolució aquest mateix divendres 4 de d’agost en què determina l’atorgament de protecció al cap que va denunciar les suposades irregularitats en la convocatòria a la plaça de superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet. Així, Antifrau ha aprovat proporcionar a l’agent alertador «assistència i assessorament» en relació amb la seva condició de persona informant protegida.

A la resolució –avançada per la periodista Anna Punsí i a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO–, l’Oficina Antifrau aprova iniciar els tràmits pertinents per «verificar la concurrència o no d’actes concrets d’intimidació o represàlia contra la persona informant». Antifrau així ho dictamina després de la suposada denúncia a fiscalia que hauria rebut el denunciant per una teòrica irregularitat administrativa en el seu nomenament com a caporal, tal com va avançar aquest diari.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

A més, en l’atorgament de protecció, Antifrau requereix l’Ajuntament de l’Hospitalet perquè enviï a l’oficina «els expedients i justifiqui que les mesures adoptades no estaven vinculades de cap manera a la informació proporcionada». A més, se sol·licita al consistori que comuniqui a l’Oficina Antifrau de Catalunya «qualsevol acte administratiu i/o instrucció de servei que es dicti, des de la recepció de l’anterior requeriment, i que afecti, directament o indirectament la persona informant», en la mesura en què tingui la condició de persona informant protegida, tal com se li ha assignat.

La suposada denúncia a fiscalia

El cas de les frustrades oposicions a superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet continua portant polèmica a la segona ciutat de Catalunya. La setmana passada es va donar a conèixer l’existència d’una altra suposada denúncia que, no obstant, en aquesta ocasió no seria contra el procés del concurs públic ni contra cap dels responsables polítics de l’ajuntament, sinó contra el caporal que va denunciar les també suposades irregularitats en la convocatòria pública a superintendent. Una denúncia contra aquest cap que, no obstant, «no consta ni a la fiscalia ni als jutjats», tal com van apuntar fonts del ministeri públic a EL PERIÓDICO.

Tan sols unes hores després que el 29 de juny es produís l’entrada de l’UDEF a les dependències de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet per aquest cas, els portaveus dels grups de l’oposició al consistori hospitalenc van tenir una reunió amb el nou regidor de Seguretat, Jesús Husillos, i el director de serveis de l’àrea de Seguretat, Convivència i Civisme de l’ajuntament, Miquel Justo Medrano. «En aquesta reunió se’ns va explicar que el caporal estava denunciat davant la fiscalia per unes irregularitats administratives en el seu nomenament», va assenyalar Sonia Esplugas, líder del PP a la ciutat.

Un mes després, el cas va arribar al ple hospitalenc i la líder mateixa dels populars va preguntar si la denúncia a fiscalia es tractava d’«una represàlia». Husillos va traslladar llavors «una frontal negativa quant a aquesta idea de represàlia» i va defensar que ha donat «instruccions literals amb la finalitat que aquesta persona tingui el mateix tracte que qualsevol altre caporal del cos de la Guàrdia Urbana».

Accions legals

Notícies relacionades

Més enllà d’això, Husillos va reiterar que la denúncia esmentada per Esplugas «no obeeix a cap instrucció, ni política ni tècnica, demanada per cap persona amb responsabilitat en aquest ajuntament» i que, en tot cas, es tracta d’«una iniciativa personal, tal com el senyor Justo Medrano li va informar en aquella reunió a la qual vostè feia referència».

El denunciant de les suposades irregularitats en el concurs manté a aquest diari que emprendrà «mesures legals de restitució del meu honor» contra Justo Medrano. Considera que l’anunci de la suposada denúncia contra ell per part del director de serveis de l’àrea de Seguretat, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de l’Hospitalet en la reunió amb els partits polítics el dia del registre de l’UDEF tenia per objectiu «establir una relació entre una cosa i l’altra, que no tenen res a veure».