El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Ocupació i empreses

Creix l’ocupació a l’Hospitalet, que tanca el primer semestre del 2023 amb les seves millors xifres des del 2008

Creix l’ocupació a l’Hospitalet, que tanca el primer semestre del 2023 amb les seves millors xifres des del 2008

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha superat per primera vegada des de la crisi econòmica del 2008 la xifra de 115.000 persones afiliades a la Seguretat Social al tancament del primer semestre de l’any. Una dada que se suma als més de 105.000 llocs de treball actius, el valor més gran al qual s’ha arribat mai des del 2012.

Així ho constata l’informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra territorial de l’Hospitalet.

Quant a les xifres d’atur, el juny del 2023 tanca amb 11.915 persones aturades inscrites en les oficines de Treball de Catalunya al municipi i es converteix en el valor més baix des del juliol del 2008.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

En termes interanuals, el nombre d’aturats es redueix un 0,4% al juny, menor descens al registrat en el conjunt de Catalunya (-2,5%). Malgrat això, la taxa d’atur registral se situa en el 9,4% al juny, la xifra més baixa per a aquest mes des del 2008, però sis dècimes per sobre de la registrada en el conjunt de Catalunya (8,8%).

Més creixement que a Catalunya

El nombre total de llocs de treball (afiliacions a la Seguretat Social segons seu de l’empresa en el règim general i en el règim especial de treballadors autònoms) al municipi ha crescut un 4,4% al tancament del primer semestre respecte a un any enrere, fins a les gairebé 105.500, la xifra més elevada des del 2008 (inici de la sèrie disponible).

Des de la Cambra de l’Hospitalet remarquen que aquest creixement és més gran al registrat pel conjunt de Catalunya (2,8%).

Segons el tipus de règim d’afiliació, el nombre de persones salariadas respecte a l’any anterior augmenta (5,1%), mentre que el d’autònoms pràcticament es manté (creix un 0,3%), d’acord amb el que ha passat en el conjunt de Catalunya (pugen 3,3% els assalariats i un 0,1% els autònoms).

Creix el nombre d’empreses

Notícies relacionades

L’Hospitalet ha tancat el primer trimestre del 2023 amb 5.523 empreses (comptes de cotització), una xifra un 1,1% superior a la registrada fa un any i que en termes absoluts es tradueix en un augment de seixanta empreses.

De fet, aquest increment relatiu és més gran al registrat pel conjunt de Catalunya (0,3%). Així mateix, respecte al trimestre anterior es registra un increment del 0,7% (40 empreses més). Per sectors, el teixit empresarial ha augmentat respecte a l’any anterior a la construcció i els serveis (5,1% i 0,9%, respectivament), mentre que en la indústria ha disminuït un 2,7%.