El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Col·lectius vulnerables

Localitzen més de 160 persones que dormen als carrers de l’Hospitalet

Els organitzadors denuncien que es tracta de dades «molt preocupants» i adverteixen d’una tendència a l’alça

  • Una entitat de l’Hospitalet busca voluntaris per al segon recompte de persones sense llar

  • El cens municipal de persones sense llar de l’Hospitalet no es farà fins després de l’estiu

  • Badalona duplica les persones sense llar en dos anys: «La pandèmia m’ha trencat»

Localitzen més de 160 persones que dormen als carrers de l’Hospitalet

Fundació La Vinya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 163 persones dormen als carrers de l’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més poblada de Catalunya. Són les xifres del segon recompte de persones en situació de sensellarisme portat a terme al municipi i que han organitzat conjuntament les comunitats parroquials de la ciutat, Càritas Barcelona i la Fundació La Vinya de l’Hospitalet.

Així, en aquesta ocasió, s’han detectat 71 persones més que en el primer recompte, el qual es va portar a terme fa dos anys. Per als portaveus de les entitats impulsores, les dades són «molt preocupants» i mostren «una tendència que no pot deixar-nos de braços plegats. A l’Hospitalet cada vegada hi ha més persones dormint al carrer i es necessiten mitjans per facilitar que aquests veïns i veïnes tinguin una vida digna».

Segons expliquen des de l’organització, la iniciativa ha exposat que hi ha persones que dormen al carrer a pràcticament tots els barris de l’Hospitalet de Llobregat.

En concret, 20 ho fan al barri Centre, 22 a Sanfeliu, 13 a Sant Josep, 5 a la Torrassa, 9 a Collblanc, 19 a Santa Eulàlia, 10 a Granvia Sud i a la plaça d’Europa, 6 a la Florida, 10 a les Planes, 19 a Pubilla Cases, 17 a Bellvitge i 13 al Gornal.

En espera del cens de l’ajuntament

El segon recompte de l’Hospitalet es va iniciar a les 22.00 h d’aquest dimarts, 30 de maig. Així, des de l’organització detallen que, durant pràcticament tres hores, 145 voluntaris van recórrer «tots els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de ciutadans que dormen al carrer».

Per la seva banda, l’Ajuntament de l’Hospitalet també va plantejar a mitjans del setembre passat la possibilitat de portar a terme un cens de persones sense llar a la ciutat durant els últims mesos del 2022. Després d’alguns retards administratius, va arribar a treure la licitació del concurs per portar a terme la iniciativa a principis d’aquest any, ja amb la vista posada al març.

No obstant, aquest cens finalment no es podrà portar a terme fins passat l’estiu del 2023, després que la licitació per efectuar el recompte quedés deserta, tal com va avançar EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Llavors, des del consistori van explicar que, com que cap empresa va arribar a fer una oferta al concurs, s’havien de tornar a presentar les bases de licitació, treure de nou el concurs i esperar a rebre ofertes per poder valorar.

Ara, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet assenyalen que el contracte per fer el cens municipal de persones sense llar ja s’ha adjudicat a la Creu Roja i que està previst que es porti a terme cap a finals de setembre.