El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Fundació La Vinya

Una entitat de L’Hospitalet busca voluntaris per al segon recompte de persones sense llar

La Fundació La Vinya de l’Hospitalet atén un 60% més de famílies que demanen aliments

El cens de persones sense llar de l’Hospitalet no es realitzarà fins després d’estiu

zentauroepp48611420 sense sostre 1190613082810

zentauroepp48611420 sense sostre 1190613082810 / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Vinya de l’Hospitalet ha impulsat una campanya per buscar voluntaris per al segon recompte de persones sense vivenda que viuen a la segona ciutat catalana, que tindrà lloc el pròxim 30 de maig. L’acció és compartida amb Càritas i amb les comunitats parroquials de la ciutat. En el dia d’avui, hi ha inscrits un total de 50 voluntaris, però la xifra ideal seria pràcticament el doble de l’actual.

A principis de març d’aquest any, el consistori apunta que a la ciutat hi ha una trentena de persones sense llar que viuen –de manera fixa o temporal– al carrer. «Durant l’any 2021 es van atendre al carrer un total de 92 persones, que no van ser sempre les mateixes, perquè, a diferència d’altres ciutats, l’Hospitalet sol ser una ciutat de trànsit per a persones en situació de sensellarisme», va comentar llavors el consistori.

L’acció de la Fundació La Vinya arriba dos anys després del primer recompte de persones sense llar de l’Hospitalet, que es va portar a terme el maig del 2021. Tal com ha avançat Juan Moreno, coordinador del projecte, al diari ‘L’Hdigital’, la intenció de l’operació d’aquest any és actualitzar aquesta xifra i «donar visibilitat, ja que és una realitat que tenim a la ciutat. Són veïns i veïnes de l’Hospitalet, com nosaltres».

Notícies relacionades

L’Ajuntament de l’Hospitalet es va proposar organitzar un primer cens municipal (més enllà del realitzat per les entitats socials) de persones sense llar a finals del 2022. No obstant, la licitació va quedar deserta a principis d’aquest 2023 i, davant la impossibilitat d’arribar a temps per portar a terme el recompte en els mesos d’hivern (com s’havia proposat el consistori), aquest cens municipal no es portarà a terme fins a, com a mínim, passat l’estiu.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Voluntaris