El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Successos

Roben a 17 pisos d’un bloc tancat per risc d’enfonsament a l’Hospitalet

  • Els lladres haurien entrat per la claraboia i es van emportar joies i diners en efectiu dels domicilis que no tenien alarma

Roben a 17 pisos d’un bloc tancat per risc d’enfonsament a l’Hospitalet

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
EFE

Un dels veïns del bloc de pisos del passatge Oliveras de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que va ser desallotjat el 26 de febrer per risc d’enfonsament ha explicat que aquest dimarts van entrar a robar a 17 de les 23 vivendes aprofitant que l’edifici era buit.

Segons ha declarat aquest matí en una entrevista a RAC-1 Adrià Esparza, els lladres haurien entrat per la claraboia amb una escala i es van emportar joies i diners en efectiu dels domicilis que no comptaven amb alarma, arribant a forçar la caixa forta d’un en la qual un veí guardava rellotges de col·lecció.

L’edifici havia sigut precintat i tancat amb un candau per la Guàrdia Urbana el 26 de febrer, després que els Bombers evacuessin els 63 veïns després de detectar un enfonsament de 15 centímetres al terra de l’entrada.

Notícies relacionades

D’acord amb la informació proporcionada per l’Ajuntament, l’edifici estava tancat a l’espera que una empresa especialitzada pagada per la comunitat elaborés un informe sobre l’estat de l’edifici i les causes de l’esquerda per determinar la gravetat dels danys. A l’acudir al bloc per efectuar una segona inspecció geològica aquest dimecres es van adonar que els lladres havien entrat en alguns dels pisos.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

El veí del bloc ha explicat que no han presentat encara cap denúncia, a l’espera de conèixer millor l’índole dels robatoris i comprovar minuciosament el que han robat, però ha afirmat que els veïns presentaran una denúncia a títol personal alhora. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra afirmen que ja han recollit alguna denúncia i que han obert una investigació per aclarir els fets.