El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Anunci clau

Aprovat inicialment el PDU-Biopol Granvia de l’Hospitalet

  • El Govern certifica la tramitació d’aquesta primera validació de cara a dijous, 15 de desembre, avançada per EL PERIÓDICO

  • L’Executiu català va aprovar així mateix afegir-se al «projecte de país» del bioclúster que l’Hospitalet impulsa

Aprovat inicialment el PDU-Biopol Granvia de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat han confirmat, tal com havia avançat EL PERIÓDICO aquest dimarts, 13 de desembre, al matí, que la comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dijous, 15 de desembre, el Pla Director Urbanístic Biopol-Granvia (PDU), la nova versió de l’instrument –abans denominat PDU Gran Via-Llobregat– després de la seva reformulació durant els dos últims anys després que els tribunals el declaressin nul·l a finals del 2020

Aquest Pla Director Urbanístic és l’eina per establir les directrius urbanístiques per desenvolupar el denominat ‘bioclúster’ d’innovació i salut, un conglomerat d’empreses vinculades a la biomedicina en el qual tindran presencia l’Hospital de Bellvitge; el campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB); l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL); i l’Hospital Duran i Reynals, seu de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). 

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

«La missió del nou PDU és la transformació i ordenació del sòl per afavorir la implantació d’un nou pol d’activitat econòmica vinculat a la recerca, la recerca biomèdica i les ciències de la salut», defensen de forma conjunta Generalitat i consistori, que fa anys que és al capdavant del projecte.

Amb això, la reforma urbana més ambiciosa de l’Hospitalet de Llobregat, que preveu una afectació d’un 8% del seu territori i contempla una inversió d’uns 229 milions d’euros, entreveu a la fi el seu desenllaç després de la reformulació a què ha sigut sotmesa durant els dos últims anys.

La validació inicial d’aquest dijous és el tràmit més rellevant de tot el procediment administratiu, ja que és la que fa referència al document complet del nou PDU. Quan prosperi, posteriorment es procedirà a les corresponents aprovacions provisional i definitiva.

Un projecte «de país»

Així, respecte a aquest nou pol destinat a la ciència i a la salut, el Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts, 13 de desembre, impulsar el ‘bioclúster’ d’innovació i salut com a pas previ a l’aprovació inicial del PDU, tal com havia avançat aquest diari.

Tant Generalitat com ajuntament assenyalen que es tracta d’un «projecte estratègic de país» que té per objectiu potenciar i consolidar la recerca i la innovació biomèdica a través d’un ecosistema que atragui empreses del sector de la salut.

D’aquesta manera, la Generalitat defensa que «vol donar un impuls estratègic a la salut, la recerca, la innovació i la medicina personalitzada a Catalunya».

El conveni de col·laboració entre institucions es va aprovar recentment amb l’horitzó de crear uns 30.000 llocs de treball directes i aconseguir un impacte econòmic, a manera de previsió, d’uns 4.400 milions d’euros, aproximadament l’1,8% del PIB català total.

Oposició veïnal

Històricament, el PDU de l’Hospitalet, que preveu el soterrament de la Gran Via de la gran ciutat catalana, ha ocasionat el rebuig d’entitats veïnals locals, més encara arran del revés judicial que en el seu moment va propiciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Notícies relacionades

De fet, associacions veïnals de l’Hospitalet, coordinades per l’entitat Un Altre L’Hospitalet És Possible, ja ha organitzat un vermut solidari sota el títol ‘Detinguem el PDU’ per al 18 de desembre, de 12.00 a 14.00 hores.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet