El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Comandaments policials

Reclamen que es repeteixin les proves d’accés a superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet

  • Un cap de la policia local denuncia a la Síndica suposades irregularitats en el procés, mentre que des de l’ajuntament ho neguen

Reclamen que es repeteixin les proves d’accés a superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un cap de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha assenyalat presumptes irregularitats durant les oposicions per al càrrec de superintendent de la localitat, en què es van presentar només aquest cap i un intendent, l’actual cap de la Guàrdia Urbana de la localitat.

El cap ha explicat a Europa Press que el càrrec de superintendent equival al de comissari dels Mossos d’Esquadra i que és un càrrec que s’havia d’extingir i que actualment només n’hi ha un a tot Catalunya, a la localitat de Badalona (Barcelonès).

L’intendent va ser destinat fa un any i mig a l’Hospitalet –quan l’anterior cap es va jubilar– en comissió de servei, fet que implica que només es pot quedar en el càrrec durant dos anys, tret que es facin unes oposicions i quedi apte per al lloc.

Al convocar-se les oposicions, es van presentar l’intendent i aquest cap, que va quedar exclòs del procés selectiu per ser declarat no apte en la prova psicotècnica feta el 28 i 29 de setembre, tot i que sense rebre cap explicació ni cap valoració tècnica.

Recurs

Per aquesta raó, el cap va formular un recurs el 4 d’octubre, consultat per Europa Press, per demanar l’anul·lació del procés selectiu i de l’anunci que el declarava exclòs, i va explicar que considerava que el seu principi constitucional d’igualtat s’havia vulnerat en el moment en què l’altre candidat va assistir a la realització de dues fases de la prova vestit amb l’uniforme, ostentant els galons distintius de la categoria d’intendent, juntament amb les divises de cap del cos i amb l’arma reglamentària.

«Ell és expert en llenguatge no verbal. Això ho va fer per mostrar una posició jeràrquica, de superioritat, autoritària. A més, les proves es van fer en una sala contigua al seu despatx», ha afegit el cap.

En el recurs, també va demanar la còpia de l’acta del tribunal en la qual s’acordava plantejar els casos pràctics exposats durant la fase d’entrevista pel psicòleg entrevistador, així com una còpia de l’acta en la qual s’acordava la seva exclusió i la valoració tècnica, per exercir el seu dret de defensa administrativa davant una transcripció o gravació de l’entrevista.

Així mateix, ha manifestat que no se li ha fet arribar cap resposta en relació amb el recurs presentat i, tanmateix, el procés selectiu ha seguit amb altres proves a l’altre candidat, de manera que s’ha obviat la seva «vulneració de drets».

Perjudici econòmic

Al seu parer, el nomenament de l’altre candidat com a nou superintendent «el que pot provocar és un greu perjudici econòmic tant per a l’ajuntament» com per a ell, en el cas que una autoritat judicial es pronunciï favorablement en defensa dels seus drets.

Ha assegurat que l’actual tinent d’alcalde i regidor de l’Àrea de Convivència, Seguretat i Mobilitat, José Castro, ha fet manifestacions públiques, abans i durant del procés selectiu, «en favor de l’altre candidat per ocupar la plaça de superintendent, i s’ha mostrat expressament contrari a la candidatura del cap», segons expressa el recurs.

«¿Des de quan un regidor pot dir de qui és la plaça?», ha manifestat el cap, que ha presentat un escrit, consultat per Europa Press, a la Síndica de Greuges de la localitat, Merche Garcia.

En l’escrit sol·licita la seva intervenció, perquè, «atesa la parcialitat de Castro», insti l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, a acordar la suspensió del procés selectiu fins que s’aclareixin totes les presumptes irregularitats normatives i la vulneració de drets, tot i que Garcia ha explicat a Europa Press que no li consta haver rebut aquestes queixes.

Notícies relacionades

Per la seva banda, des del consistori, en nom de Castro, han assegurat a Europa Press que l’intendent va anar d’uniforme perquè li van posar els exàmens en horari de servei: «Si el president del tribunal hagués vist irregularitats, li hauria dit: ‘Ves-te’n a canviar’, però no les va veure. Tot és normal i tot és correcte».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat en EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Policia local