El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Impostos municipals

L’Hospitalet de Llobregat congela els tributs en la seva proposta d’ordenances fiscals per al 2023

  • El govern de Núria Marín va comptar amb l’abstenció d’ERC, Cs i els comuns i l’únic rebuig explícit del PP

L’Hospitalet de Llobregat congela els tributs en la seva proposta d’ordenances fiscals per al 2023
1
Es llegeix en minuts
EFE

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va aprovar aquest dimecres de manera inicial la proposta d’ordenances fiscals i taxes per al 2023, que manté congelats tots els impostos.

Així, es mantindran els tipus de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), ha detallat el consistori en un comunicat.

La proposta d’ordenances ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC –que té majoria absoluta–, les abstencions d’ERC, Ciutadans i l’Hospitalet a Comú Podem, i el vot en contra del PP.

«Hem optat per unes ordenances continuistes, molt similars a les vigents, que si bé incorporen millores tècniques i millores en els sistemes de bonificació, no incrementen la pressió fiscal, en línia amb el que estem fent durant el mandat», va destacar la regidora d’Hisenda, TIC i Atenció Ciutadana, Rocío del Mar Ramírez.

La regidora va defensar que es tracta d’una proposta «responsable i ambiciosa» perquè «genera prou recursos per tirar endavant les actuacions d’aquest govern i complir els objectius del Pacte de ciutat».

Bonificacions

Sobre això, ha argumentat que no incrementar la pressió fiscal contribueix a ajudar la ciutadania i a les empreses a fer front a l’«actual context d’enorme dificultat», derivat de l’elevada inflació i l’alentiment del creixement econòmic.

El text també manté les mesures mediambientals i les bonificacions a l’IBI i a l’IAE per la instal·lació de sistemes de generació d’energia renovable, així com els criteris de tarifació social incorporats a l’exercici actual.

Notícies relacionades

El consistori ha defensat que, amb aquesta proposta, l’Hospitalet «es manté com un dels municipis amb menor pressió fiscal d’entre les ciutats de més de 50.000 habitants».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet