El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Gastronomia després de la pandèmia

Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de l’Hospitalet

  • La Primavera de Tapes, en el marc de les Festes de Primavera, obre el calendari de les rutes gastronòmiques que tenen lloc a la ciutat

  • El Concurs de Cocteleria arriba a la 37a edició com «un referent consolidat per als professionals del sector»

Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 6 d’abril es van presentar les edicions del 2022 de dos dels esdeveniments gastronòmics més importants que se celebren a l’Hospitalet: les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de l’Hospitalet. Aquestes iniciatives recuperen el seu format habitual després que la pandèmia obligués a cancel·lar l’edició del 2020 i adaptar la del 2021. L’objectiu és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat.

La presentació, que es va fer a l’Hotel Porta Fira, de la ciutat, va comptar amb l’alcaldessa Núria Marín, la regidora de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la cuinera Carlota Claver, com a padrina de les rutes de tapes d’aquest any.

Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinàries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb la festa major de cada barri. En totes hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i gustoses. A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de l’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic. Així, aquest any, la principal novetat és la incorporació de Collblanc-la Torrassa a les rutes de tapes als barris.

La Primavera de Tapes, que se celebra cada any coincidint amb les Festes de Primavera, és la que reuneix un major nombre d’establiments participants i és també la que obre el calendari de les rutes gastronòmiques. En aquesta edició, la Primavera de Tapes tindrà lloc del 21 al 24 d’abril i comptarà amb la participació de 35 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creativa i de fusió. El preu de la tapa serà de 3,50 euros.

Després es faran rutes de tapes als barris de: Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulàlia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i la Florida, del 30 de juny al 3 de juliol. L’última ruta gastronòmica de l’any és ¡A la tardor, platets!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any tindrà lloc de l’1 al 30 de novembre.

Concurs de Cocteleria

El Concurs de Cocteleria –que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Bàrman– arriba aquest any a la 37a edició. En el concurs participen escoles de tot Catalunya i es farà el 24 d’abril a l’Hotel Renaissance Barcelona Fira, de l’Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera.

Notícies relacionades

Els participants han d’elaborar i explicar un còctel pre ‘dinner’ (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA). 

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO