El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Del 25 de febrer al 3 de març

La cultura i el món digital prenen la plaça Europa de l’Hospitalet pel Mobile World Congress 2022

  • Als diferents escenaris de l’espai hi haurà espectacles de dansa urbana i altres intervencions artístiques

La cultura i el món digital prenen la plaça Europa de l’Hospitalet pel Mobile World Congress 2022

Ayuntamiento de L'Hospitalet

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mobile Word Congress (MWC) torna a obrir les portes al recinte de Fira Granvia l’Hospitalet (Barcelonès) junt amb l’Hospitalet Experience, la iniciativa que l’Ajuntament de l’Hospitalet –en col·laboració amb l’Associació de Gastronomia i Turisme de l’Hospitalet i el Baix Llobregat i de diferents entitats, restauradors i agents culturals de la ciutat– porta a terme per donar a conèixer la segona ciutat de Catalunya entre els visitants del certamen i difondre les tecnologies digitals entre la ciutadania.

L’Hospitalet Experience mantindrà la seva oferta gastronòmica, cultural i d’oci del 25 de febrer al 3 de març. Així, al ‘village’ situat a l’espai central de la plaça d’Europa es podran degustar des de plats tradicionals fins a especialitats internacionals. Als diferents escenaris també hi haurà espectacles de dansa urbana i altres intervencions artístiques.

El públic en general també hi trobarà activitats d’oci 6.0. La Medusa, el símbol més antic de l’Hospitalet, convidarà a fer un viatge màgic i a submergir-se en el projecte L’H 6.0, fer-se una foto que no deixarà indiferent o bé calcular l’empremta de carboni amb el mòbil.

Jornades i tertúlies

El ‘village’ comptarà amb l’espai Podcasts Studio, obert de 12 a 17 hores, on tindran lloc les jornades ‘L’H 6.0. Una ciutat connectada’, que organitzen l’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA amb motiu de la celebració del MWC, i que aquest any se celebren en el marc de l’Hospitalet Experience, a més d’altres activitats com demostracions, tertúlies i workshops sobre tendències al món digital i els ‘podcasts’.

Totes aquestes activitats s’inscriuen en el full de ruta de l’Hospitalet 6.0, l’estratègia de transformació digital que, de la mà de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, ha posat en marxa l’Ajuntament amb l’objectiu de connectar tots els barris de la ciutat, utilitzant totes les tecnologies emergents per eliminar les barreres socials i econòmiques i establir les bases per a una transformació tecnològica a escala humana.

Digitalitzar la ciutat

Les jornades ‘L’H 6.0. Una ciutat connectada’, que arriben a la seva 7a edició, ofereixen tres sessions que donen resposta als objectius de digitalitzar la ciutat a través dels seus joves i promoure la nova economia del municipi generant oportunitats per a les persones, les empreses i els barris de la ciutat a través de nous horitzons tecnològics digitals.

El programa comença dilluns 28 de febrer, a les 12 hores, amb la sessió ‘Tecnologia per reinventar una indústria digital connectada’, amb Cecilio Angulo, cap d’Investigació del Grup d’Investigació en Enginyeria del Coneixement (GREC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC Barcelona Tech); Mery Glez, directora de l’escola Visual Communication en IED Barcelona, dissenyadora de vídeo i tecnòloga creativa d’Out Of Format, i Víctor Solanas, cap d’Estratègia i Operacions del programa Digital Talent de Mobile World Capital Barcelona. La sessió estarà moderada per Marta Sardà, periodista especialitzada en economia d’‘El Punt Avui’ i de ‘L’Econòmic’.

El dimarts 1 de març, a les 12 hores, tindrà lloc la jornada ‘Inspirar la pròxima generació de persones emprenedores’, amb Carolina Crespo, professora de Tecnologia, coordinadora de Projectes STEAMS INS Bellvitge; Sílvia Zurita i Món, professora de Tecnologia i de Formació del Professorat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC BarcelonaTech), i Oriol Ripoll, especialista en jocs, creador de Juegos en el Segundo, jocs aplicats a projectes de comunicació i educació. En aquest cas, moderarà la sessió Judit Monclús Pedret, periodista especialitzada en cultura i educació.

I el dimecres 2 de març, a les 12 hores, tindrà lloc la sessió de clausura ‘Nous horitzons tecnològics’, amb Màrius Montón, enginyer responsable dels sistemes encastats, dels projectes Enxaneta i el pròxim satèl·lit d’observació de la Terra de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC); Alejandro Asenjo, creatiu especialista en continguts immersius, i Eloi Vilalta Revenaque, pilot, dissenyador i constructor de drons al Departament de Robòtica Aèria Autònoma d’Eurecat. Moderarà la jornada Núria Jar, periodista freelance especialitzada en ciència, tecnologia i salut.

Trencar la fractura digital

Paral·lelament, els dies 25 i 28 de febrer i 1 i 2 de març, d’11 a 13 hores, l’espai Lab E-sènior del ‘village’ acollirà tallers pràctics sobre el món dels mòbils, aplicacions i internet, dirigits especialment a persones més grans de 65 anys.

Notícies relacionades

En aquests espais, els assistents aprendran sobre fotografies i filtres, a descarregar aplicacions, a crear un grup de WhatsApp i a fer impressions 3D.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO