El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

‘50 anys. 50 retrats’

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet inaugura una exposició per commemorar el seu 50è aniversari

  • La mostra recull mig centenar de fotos i experiències de persones que han sigut pacients del centre

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet inaugura una exposició per commemorar el seu 50è aniversari

HUB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat va inaugurar el 17 de febrer l’exposició 50 anys. 50 retrats. Durant els primers 50 anys d’existència del centre hospitalenc han sigut atesos milers de pacients. L’exposició, instal·lada al vestíbul de Consultes Externes, reuneix els retrats de 50 d’aquestes persones, juntament amb una frase que resumeix la seva experiència al HUB.

Els retrats són la cara visible de les històries de 50 pacients, mig centenar de famílies que en algun moment de la seva vida han sigut ateses per professionals de l’Hospital de Bellvitge. Les fotos es presenten en un muntatge il·lustrant les cares d’una sèrie de cubs de 50 cm x 50 cm, que estan disposats els uns sobre els altres, en «un format dinàmic que pot adoptar diferents configuracions».

La inauguració de la mostra ha comptat amb la presència de molts dels protagonistes dels retrats. La doctora Montserrat Figuerola, gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS), va destacar en la inauguració que «som un centre d’alta complexitat, però també de proximitat, un element de cohesió del teixit ciutadà, i per això agraïm el testimoni de tota la gent que hi ha participat».

Notícies relacionades

L’exposició física es complementa amb uns vídeos testimonials de les 50 persones retratades, que es distribuiran a través de les xarxes socials del HUB setmanalment. A més, es publicaran a la web del 50è aniversari de l’hospital.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO