El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Actes commemoratiu

L’Hospital de Bellvitge dona el tret de sortida a l’any de celebracions del seu 50è aniversari

  • El conseller de Salut destaca l’esperit «lluitador» de l’equipament, així com la vinculació amb el territori

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va donar aquest dilluns el tret de sortida a l’any de celebracions del seu 50è aniversari. Ho va fer amb un acte en què van participar diferents professionals del centre, així com representants institucionals. És el cas del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que durant la seva intervenció va destacar l’esperit «lluitador» de l’equipament, així com la seva vinculació amb el territori. També va remarcar que va ser «pioner» en molts sentits, recordant que en l’actualitat els centres grans han de ser «permeables» i complementar-se amb els més petits.

Acompanyat de la secretària general del departament, Meritxell Masó, i de la directora del Servei Català de Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, el conseller també va destacar de Bellvitge el seu paper com a hospital terciari i va remarcar que és líder en moltes àrees i especialitats, com, per exemple, en trasplantaments.

Va ser Bellvitge qui va realitzar el primer trasplantament hepàtic de l’Estat el 1984 i és també un hospital líder en trasplantament renal d’adults. A més, va destacar el seu paper en la medicina de precisió: «L’hospital va encarat cap allà», va assenyalar el conseller.

Un hospital «emblemàtic»

Durant els parlaments també va intervenir el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guardia, que va consideraer l’equipament «emblemàtic» pel futur de la seva institució. «Es tracta d’un punt de referència inevitable, no només assistencial, sinó també de recerca i coneixement», va remarcar. En aquest sentit va vaticinar que el campus experimentarà canvis en un futur molt pròxim, apostant pels «avenços i l’alta tecnologia».

Precisament, Guardia va aprofitar per explicar que ben aviat es començaran les obres d’una nova residència de la universitat en aquest punt, gràcies a la complicitat dels ens locals. D’altra banda, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, van assenyalar que Bellvitge és un hospital de «referència» per cada una de les seves localitats.

Marín va recordar que l’equipament forma part de forma íntegra del paisatge urbà i emocional de la zona, mentre que Mijoler va celebrar que la commemoració arribi en un moment tan «important», coincidint amb la millora de la situació epidemiològica de la pandèmia. «Sense una bona xarxa de sanitat, estic segur i convençut que no hauríem tirar endavant», va afirmar.

Més de 5.000 professionals

La gerent de l’hospital, Montserrat Figuerola, va definir el centre com un hospital amb «molta personalitat, amb un gran orgull de pertinença i una gran capacitat innovadora». Així, va expressar la seva confiança en els més de 5.000 professionals de les diferents categories i va agrair l’aposta del Departament de Salut, CatSalut i ICS per aquest equipament. Quant a la directora de Bellvitge, Cristina Capdevila, va recordar la seva relació des de la infància i joventut amb el centre i va destacar el seu «compromís amb els pacients i amb la societat».

Notícies relacionades

Durant els pròxims mesos i fins el novembre del 2022 s’aniran realitzant les diferents activitats programades. Hi haurà conferències, exposicions, taules rodones, presentacions, concursos i actes commemoratius. L’acte inaugural va ser presentat per l’actor i director hospitalenc José Corbacho i va servir per donar a conèixer el logotip, el vídeo commemoratiu i la programació d’aquest 50è aniversari. L’encarregada de tancar-lo va ser la cantant del Penedès Marina Rossell.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO