El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Operació Neos Phos

Desmantellen a l’Hospitalet un grup que robava cable de coure en diverses comunitats autònomes

  • El material sostret per aquesta organització també era rebut per una empresa de tractament de residus pròxima al municipi

Desmantellen a l’Hospitalet un grup que robava cable de coure en diverses comunitats autònomes
2
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil de Navarra ha detingut cinc persones, establertes a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), pertanyents a un grup criminal dedicat al robatori de cablatge de coure en diverses comunitats autònomes. Els detinguts, de diverses nacionalitats, tenen entre 33 i 43 anys i se’ls considera autors de robatoris amb força de cablatge de coure comesos en plantes fotovoltaiques a les províncies de Navarra, Lleida, Castelló i Saragossa.

A més, a aquest clan familiar se l’investiga per pertinença a grup criminal, ha informat la Guàrdia Civil en una nota, en què afegeix que tres persones més de 36, 43 i 50 anys han sigut investigades per un presumpte delicte de receptació de material robat, vinculat per la compra del cablatge de coure robat.

Els investigadors van iniciar les indagacions per aclarir els delictes de robatori amb força que s’estaven produint a la comunitat foral i, ja que hi havia un mateix patró delinqüencial, es va iniciar l’operació anomenada Neos Phos, perquè hi havia sospites que darrere hi havia un grup criminal que operava de forma molt organitzada en diferents províncies.

Ubicats a l’Hospitalet

Les investigacions portades a terme van permetre ubicar aquesta organització delictiva a l’Hospitalet de Llobregat i determinar que es tractava d’un clan familiar d’Europa de l’Est, perfectament jerarquitzat i coordinat en l’execució dels delictes de robatoris amb força.

Els agents de Navarra van detectar la presència del grup en les proximitats d’una planta fotovoltaica, per això, de forma coordinada amb agents del servei de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil de Barcelona, van establir un dispositiu de control en què van aconseguir interceptar els vehicles ocupats pels detinguts. En un dels vehicles transportaven 1,5 tones de cablatge de coure, que havia sigut robat hores abans en una planta fotovoltaica de Lleida.

Una vegada detinguts i localitzat el lloc des d’on iniciaven els robatoris a l’Hospitalet de Llobregat, es va fer una entrada i registre del seu local, a l’interior del qual es van trobar proves de la seva implicació en els robatoris comesos per les cinc persones detingudes, així com de la destinació final que donaven al material sostret en diverses plantes fotovoltaiques.

Notícies relacionades

En l’escorcoll es van obtenir proves que el material sostret per aquesta organització era rebut per una empresa de tractament de residus pròxima a l’Hospitalet, per això es van realitzar inspeccions que van confirmar la implicació de tres persones més, que han sigut investigades pel delicte de receptació de material robat.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO