El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Els comptes del 2022

Els pressupostos de la Generalitat destinen 873,9 milions d’euros a inversions a l’àrea metropolitana

  • La xifra representa el 58,2% del total de la inversió territorializada, que en el conjunt de Catalunya és d’1.501,5 milions d’euros

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya destinen 873.908.975,51 euros en inversions a l’àrea metropolitana de Barcelona. La xifra representa el 58,2% del total de la inversió territorializada, que en el conjunt de Catalunya és d’1.501,5 milions d’euros.

Per comarques, el Barcelonès és la que acumula el nombre mé elevat d’inversions, amb 516,9 milions d’euros (34,4%), seguida del Baix Llobregat, amb 148,1 milions d’euros (9,9%); el Vallès Occidental, amb 118,3 milions d’euros (7,9%); el Vallès Oriental, amb 62,5 milions d’euros (4,2%), i el Maresme, amb 27,8 milions d’euros (1,9%).

Una de les partides més destacades és per a la urbanització del parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, un projecte amb una previsió d’execució de quinze anys. Per al 2022, els pressupostos preveuen invertir els primers 20 milions d’euros.

Les inversions per comarques

Una altra de les inversions destacades són els més de 70 milions d’euros per a la construcció d’un nou pavelló del recinte firal Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. També al Barcelonès, Badalona rep inversions per al nou CAP del Gorg, l’Institut Ventura Gasol i l’Àrea Residencial Estratègica de l’Estrella.

Al Maresme les inversions més destacades són també per a nous equipaments, com la construcció del nou institut de Dosrius, la construcció d’un nou CAP a Pineda de Mar, l’ampliació del CAP de Malgrat de Mar i l’adquisició de nou equipament i maquinària per al Consorici Sanitari del Maresme, encarregat, entre d’altres, de la gestió de l’Hospital de Mataró.

En el cas del Baix Llobregat, destaquen també inversions per implantar millores a les depuradores d’Abrera i del Prat de Llobregat, el desenvolupament de l’Anella Ciclista entre Castelldefels i Cornellà, l’ampliació de l’institut d’Olesa de Montserrat i l’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans.

Notícies relacionades

Al Vallès Oriental, les depuradores de Cardedeu i Lla Roca, la carretera C-17 en diferents punts del seu traçat, l’Hospital de Granollers o l’escola Els Til·lers de Mollet del Vallès s’emporten les inversions més destacades dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 en aquesta comarca.

Més notícies de l’Hospitalet, Badalona, Mataró, Cornellà, Viladecans i Mollet en l’edició local d’EL PERIÓDICO