El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sostenibilitat

L’Hospitalet de Llobregat i FGC acorden utilitzar l’aigua freàtica per a reg i neteja

  • El consistori vol que el 2030 tot l’aigua destinada a la neteja viària provingui de fonts alternatives a l’aigua potable

L’Hospitalet de Llobregat i FGC acorden utilitzar l’aigua freàtica per a reg i neteja

Generalitat de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han acordat utilitzar l’aigua freàtica que bomba l’empresa dels seus túnels per regar els parcs i jardins municipals i per netejar la via pública, segons un comunicat de la Generalitat d’aquest dijous.

FGC cedirà al consistori les aigües subterrànies que extreu dels pous situats a l’estació de l’’Hospitalet-Avinguda Carrilet i entre les estacions d’Europa-Fira i Gornal, que seran tractades mitjançant un procés de cloració, «millorant així l’eficiència de la gestió pública».

Anualment, l’empresa aboca al clavegueram una mitjana de 296.000 metres cúbics d’aigua procedent d’aquelles instal·lacions en què el nivell freàtic està per sobre de la cota de les vies i, amb l’acord, l’Ajuntament es responsabilitza de fer el mateix amb l’aigua sobrant.

Fonts d’aigua alternatives

L’Hospitalet de Llobregat i FGC mostren així «el seu compromís amb la sostenibilitat» i el consistori vol que el 2030 tot l’aigua destinada al reg i la neteja viària provingui de fonts d’aigua alternatives a l’aigua potable.

Notícies relacionades

Actualment, 300.000 metres cúbics de l’aigua utilitzada al municipi per a aquestes finalitats ve del subsol –d’altres infraestructures ferroviàries com el metro i el túnel de l’AVE i de dipòsits– i el 60% de fonts alternatives.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO