El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Sense despesa per als propietaris

L’Hospitalet comença a retirar les plaques franquistes dels 200 edificis de la ciutat que encara les conserven

En els últims anys, se n’han tret 226 en compliment de les lleis catalana i estatal sobre memòria històrica

ajuntament-hospi

ajuntament-hospi

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha reprès la retirada de les plaques franquistes de 200 edificis de vivendes de protecció oficial que encara les conserven. La retirada d’aquestes plaques dona compliment a la Llei de memòria històrica espanyola i la Llei del Memorial Democràtic de Catalunya, en què s’indica que les administracions públiques, en l’exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada de les plaques amb simbologia franquista.

Segons el cens fet els anys 2009 i 2010, dels més de 10.000 edificis de la ciutat, 426 comptaven amb aquestes plaques. N’hi havia 347 amb la simbologia franquista del jou i les fletxes i 79 amb la de l’antic Institut Nacional de la Vivenda.

Notícies relacionades

En principi, l’obligació de retirar les plaques en edificis privats correspon als propietaris dels immobles, no obstant, i amb la voluntat que es faci de manera ordenada i evitant qualsevol conflicte, serà l’ajuntament qui portarà a terme aquesta actuació i sense cap despesa per als propietaris, sempre que la comunitat no manifesti una oposició raonada.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO