El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Festes en pandèmia

L’Hospitalet prepara un Nadal adaptat a la Covid-19 amb actes descentralitzats

Tot i que els Reis d’Orient aterraran a la ciutat, aquest any no passejaran pels carrers i se’ls haurà de seguir a través de pantalles

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès),Núria Marín, va presentar divendres passat 4 de novembre el programa d’activitats de Nadal al municipi, que comptarà ambquatre grans espais temàtics descentralitzatsi actes a tots els barris per adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19.

«Fa mesos que estem preparant aquest programa d’activitats perquè cap nen ni nena de l’Hospitalet es quedi sense la il·lusió del Nadal», va assenyalar Marín, que va destacar queun equip de més de 200 personestreballaran aquestes festes «per fer llum al nadal i fer possibles unes activitats pensades per ser viscudes en família».

L’ajuntament ha preparat un programa descentralitzat per evitar desplaçaments i aglomeracions, amb quatre grans espais centrals de la ciutat i una cinquantena d’activitats repartides pels barris, de la mà d’artistes i companyies de teatre comBipol·art, Trànsit Projectes, la Industrial Teatrerai el cineastaJuan Cruz.

Els quatre grans espais temàtics són: elCirc d’Hivern, ubicat a la plaça de la Cultura; elCampament Reial, instal·lat al parc de les Planes; la Fàbrica de Joguines, ubicada a Can Trinxet; iNadàlia, situada al parc de la Marquesa i que inclourà la Fàbrica de Caramels i el Bosc dels Desitjos.

Així mateix, la Fira de Nadal i Reis, amb botigues d’artesania, roba, complements, joguines i menjar, s’instal·larà a la rambla de la Marina, entre els carrers Enric Prat de la Riba i Provença, mentre que l’edifici Harmonia acollirà laXXVIII Mostra Pessebrista.

Cavalcada per televisió

Quant a la cavalcada de Reis, Marín va remarcar que l’arribada de Ses Majestats a la ciutat està garantida, tot i que en un format diferent: «Melcior, Gaspar i Baltasar no passejaran pels carrers el 5 de gener, sinó que els veurem a través de la pantalla», ha dit.

Notícies relacionades

Per fomentar el consum de proximitat, el consistori ha impulsat una campanya que posaèmfasi en l’oferta local de comerços, restauració i centres d’estètica de la ciutat, alhora que ha augmentat la il·luminació i decoració nadalenca a tots els barris.

Més notícies de l'Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA