El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

CRIM A L'HOSPITALET

El pare de Pedro Álvarez demana davant el Congrés reobrir el cas, ja prescrit, del jove assassinat

La sol·licitud de Juanjo Álvarez ha sigut recolzada per diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP

L'Audiència de Barcelona va establir que el procediment contra el policia nacional va ser arxivat el 1994

zentauroepp54991108 pedro alvarez200918182607

zentauroepp54991108 pedro alvarez200918182607 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
EFE

Juanjo Álvarez, el pare de Pedro, un jove de 20 anys assassinat el 1992 a mans, segons la seva família, d’un policia nacional que va ser investigat però exonerat per falta de proves pel que la causa va acabar prescrita, ha sol·licitat aquest dimarts 1 de desembre davant les portes del Congrés que es depurin responsabilitats i es reobri la investigació.

Pedro Álvarez va morir d’un tret al cap disparat pel conductor d’un cotxe que va estar a punt d’atropellar-lo a ell i a la seva nòvia la nit del 15 de desembre del 1992 a l’avinguda de Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) abans de fugir.

Arran d’aquests fets, un agent de la brigada de Seguretat Ciutadana de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona, va ser aturat com el presumpte assassí i empresonat preventivament durant una setmana, però la falta de proves concloents van portar a la seva posada en llibertat i al posterior arxiu de la causa.

Suport polític

La família de Pedro Álvarez va demanar fa mesos la reobertura d’aquest cas, al·legant que no prescrivia fins al 2020 –20 anys després de l’última carpetada judicial– i que les noves tècniques d’investigació podrien aportar més llum sobre la possible incriminació del policia.

Ha sigut el motiu pel qual aquest dimarts el seu pare, donat suport per diputats de JxCat, ERC, comuns i la CUP, ha demanat a les portes del Congrés que no es tanqui un crim esquitxat de «traves» i de la postura «incomprensible» de la Fiscalia, sempre defensora d’arxivar la investigació al funcionari de policia.

Notícies relacionades

Malgrat els recursos judicials de la família, el mes d’octubre passat l’Audiència de Barcelona va donar la raó al jutge d’instrucció i va establir que el procediment contra el policia nacional va ser arxivat el 1994, per la qual cosa està prescrita.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA