El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

EN MENYS D'UNA SETMANA

Segon revés judicial al pla de l'Hospitalet per soterrar la Granvia

La sentència, a més de la falta de competències, apunta que la ubicació de les zones verdes contravé la legislació actual

El text assenyala que bona part de les zones verdes incloses en el pla s'ubiquen en enllaços viaris i rotondes de difícil accés

archivo-gran-via

archivo-gran-via

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat per segona vegada en menys d’una setmana nul de ple dret el Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia, que planeja la reforma d’aquesta artèria des de la plaça Europa de l’Hospitalet fins al riu Llobregat.

La secció tercera de la sala contenciosa adminitrativa del TSJC, la mateixa que la setmana passada ja es va pronunciar en contra del PDU per «vulneració del principi de jerarquia normativa» i per «una falta inesmenable de competència», també ha estimat el recurs presentat per ERC, la CUP i Depana i ha tornat a declarar nul de ple dret l’esmentat pla, afegint més motius.

Així, a més d’assenyalar que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i no el Departament de Territori i Sostenibilitat, era l’organisme competent per aprovar el PDU, la sentència, a què ha tingut accés Efe, apunta que la ubicació de les zones verdes contravé la legislació actual.

En concret, el text assenyala que bona part de les zones verdes incloses en el pla s’ubiquen en enllaços viaris i rotondes de difícil accés i apunta que suposen una contravenció de la Llei d’Urbanisme de Catalunya (TRLU), a l’establir aquests espais «en punts no susceptibles de satisfer en condicions normals la missió atribuïda».

«Haurem de concloure sense massa dificultats que la localització d’una superfície important de zones verdes en bucles d’enllaços viaris o rotondes constitueix una clara contravenció de les disposicions legals», apunta la sentència, que remata la seva argumentació sobre la qüestió assenyalant que la incorrecta ubicació de les zones verdes és «una realitat fàcilment aprehensible fins i tot sense cap assistència pericial».

«Una victòria de totes les entitats»

Els impulsors del recurs, així com altres partits de l’oposició i moviments socials que des de fa anys denuncien l’impacte mediambiental i urbanístic del pla i adverteixen que posa en perill la zona de Cal Trabal, l’últim espai agrícola del municipi, han celebrat aquesta segona sentència contra el PDU.

Així, el portaveu del grup municipal d’ERC i líder de l’oposició en el ple, Antoni García, ha assenyalat en un missatge en el seu compte de Twitter: «Nova victòria judicial. Hem salvat Cal Trabal i guanyat el contenciós administratiu que vam presentar ERC, CUP-PA i Depana contra el PDU Granvia. Una victòria de totes les entitats i de les lluites compartides per una ciutat verda».

Notícies relacionades

Per la seva part, el consistori encara no s’ha pronunciat, tot i que la setmana passada, quan es va conèixer la primera sentència que declarava la nul·litat del PDU, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marínja va avançar que presentarien un recurs.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA