El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

PRESUMPTA DESVIACIÓ DE SUBVENCIONS

El regidor del PSC Hospitalet que va denunciar dos companys dimiteix com a tinent d'alcalde

Considera que «no s'ha actuat amb fermesa i amb una veritable voluntat d'aclarir els fets»

Ha expressat la seva «perplexitat» al conèixer la decisió del PSC de no apartar els dos regidors detinguts

lhospi

lhospi

2
Es llegeix en minuts
Agencias / El Periódico

El regidor del PSC de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que va presentar la denúncia contra dos companys per les presumptes irregularitats en el consell esportiu, Jaume Graells, ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió com a tinent d’alcalde «fins que s’aclareixin els fets i es depurin responsabilitats».

En un comunicat, Graells ha considerat que, des que va comunicar les presumptes irregularitats, no «s’ha actuat amb fermesa i amb una veritable voluntat d’aclarir els fets», i ha denunciat que durant aquest temps s’ha sentit «profundament sol i amb molt poc recolzament» institucional i del seu partit.

«Considero que hi ha prou indicis que evidencien l’existència de greus irregularitats que, més enllà del que determini la justícia, políticament i èticament resulten inadmissibles. Les evidències són palmàries. I ningú fa res de moment», ha remarcat.

El PSC no aparta els regidors detinguts

El regidor, que no diu que abandoni la seva acta, ha expressat la seva «perplexitat» al conèixer ahir la decisió del PSC de no apartar els dos regidors detinguts fins que se celebri el judici oral.

La denúncia de Graells va desembocar dimecres passat en la detenció del segon tinent d’alcaldia de l’Ajuntament i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, del regidor d’Esports, Cristóbal Plaza, i del director del consell esportiu, Eduard Galí, en el marc d’una investigació per una trama de presumpte desviació de subvencions públiques.

El jutge investiga si el consell esportiu –entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar, la comissió directiva del qual està formada per sis persones designades pel consistori– va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.

ERC entrega nova documentació als jutjats

La secció local d’ERC a l’Hospitalet de Llobregat ha entregat en seu judicial una documentació anònima que ha rebut, sobre el cas del consell esportiu de la localitat. Divendres passat, el grup republicà en el consistori, ja va exigir a l’alcaldessa, Núria Marín, «transparència» en aquesta investigació i que depurés responsabilitats en cas que es confirmessin els fets.

El portaveu d’ERC a l’Hospitalet, Antoni Garcia, acompanyat per la presidenta local del partit, Sílvia Cassola, va portar la informació a la Ciutat de la Justícia aquest dilluns 15 de juny. 

A més, ERC ha anunciat que portarà al ple d’aquest mes de juny una proposta perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet posi en marxa una comissió per estudiar els fets recents al voltant de «les presumptes irregularitats econòmiques en el consell esportiu de la ciutat».

Notícies relacionades

Els republicans també demanen que el consistori es personi com a acusació particular en el cas de confirmar-se la investigació per defensar els interessos dels veïns i veïnes. García ha manifestat que «respectant la presumpció d’innocència, tenim l’obligació com a representants públics d’actuar amb la màxima transparència i rigor per defensar els interessos dels veïns i veïnes de l’Hospitalet».

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA