El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

TROBADA ENRE ADMINISTRACIONS

El Govern es compromet a prioritzar la construcció del nou Hospital General de l'Hospitalet

El conseller Damià Calvet ha assegurat que ja s'està treballant en el trasllat de la subestació elèctrica que ocupa els terrenys de Can Rigal

Generalitat i ajuntament s'han reunit aquest dimecres per abordar també altres temes relacionats amb la vivenda, infraestructures i educació

foto 3576344

foto 3576344

2
Es llegeix en minuts
EFE/ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres el compromís del Govern de la Generalitat de prioritzar la construcció del nou Hospitalet General de l’Hospitalet de Llobregat a la zona de Can Rigal, al barri de Pubilla Cases. 

Calvet ha fet aquest anunci al costat de l’alcaldessa Núria Marín després de la cinquena reunió de la Comissió Mixta entre l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Generalitat, en la qual les dues administracions han abordat «temes de vital importància per a la ciutat i la ciutadania», com la vivenda, l’ocupació, les infraestructures o l’educació. 

El conseller ha remarcat la importància de la construcció d’aquest nou equipament i ha destacat el compromís de la Generalitat per complir aquest «tema llargament reivindicat», ja que actualment gairebé la meitat dels veïns de l’Hospitalet no poden rebre atenció sanitària a la ciutat i han de ser derivats fora del municipi. 

En aquesta línia, Calvet ha assegurat que ja s’està treballant per tancar un acord amb Red Eléctrica per altrasllat de la subestació elèctrica que actualment s’ubica als terrenys on es construirà el futur equipament. Núria Marín ha assegurat que, tot i que «no serà un projecte senzill», el fet que el Govern hagi decidit prioritzar el projecte suposa un gran pas endavant per a la seva construcció.

Durant la reunió, que ha durat més de dues hores, també s’han tancat altres acords en matèria educativa i de vivenda, entre d’altres. També en l’àmbit de la salut, Calvet i Marín han explicat que està gairebé preparat el conveni entre el consistori i la Generalitat per a la construcció d’un equipament albarri de Sant Josep perquè aculli el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP)

Millores en vivenda, educació i esport

En matèria de vivenda, el conseller ha assenyalat que s’incrementarà la dotació econòmica de l’Oficina Municipal de Vivenda del municipi i es posaran a disposició de la Taula d’Emergència de l’Hospitalet més vivendes per atendre les necessitats de la ciutat. 

Quant a educació, el conseller de Territori ha avançat que el pròxim mes de gener s’adjudicaran les obres per a la construcció del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch, al barri de Collblanc, i ha comunicat també la intenció del Govern de buscar unes noves instal·lacions per resituar els actuals serveis d’educació especial. 

Un altre dels punts a tractar ha sigut el referent alsequipaments esportius de la ciutat. En aquest tema, les dues administracions han anunciat que col·laboraran en el projecte de convertir la pista de l’antiga escola Joanot Martorell en una instal·lació esportiva coberta que donarà servei a l’activitat de les entitats esportives del Districte I, cobrint la pista i construint-hi nous vestidors. 

Relació entre administracions

Tot i que l’última reunió d’aquesta comissió, creada amb l’objectiu de revisar i desenvolupar qüestions estratègiques per a les dues administracions, es va fer el setembre del 2018, Calvet i Marín han insistit que en cap moment es van trencar relacions i que tots dos han continuat treballant encara que no fos públic.

Notícies relacionades

La d’aquest dimecres ha sigut la cinquena reunió de la Comissió Mixta, una trobada que havia d’haver presidit la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que finalment ha cedit el lloc al conseller Calvet per una petita indisposició. 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Hospitals