El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

DRET BÀSIC I UNIVERSAL

Entitats de l'Hospitalet exigeixen solucions per garantir l'accés a l'aigua de les famílies en risc

Més d'una vintena d'associacions s'han concentrat davant l'ajuntament per demanar solucions a un problema encara present a la ciutat

Demanen al govern local que s'informi les entitats i treballadors socials del protocol que s'ha de seguir i que s'agiliti el procés d'atenció a aquestes persones

photo 2019-03-28 12-52-20-1024x768

photo 2019-03-28 12-52-20-1024x768

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de l’Hospitalet (FAVH), juntament amb 24 entitats del territori, s’han concentrat aquest dijous davant l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per reclamar al govern solucions per a les famílies que encara avui segueixen sense subministrament d’aigua a la ciutat.

Les associacions locals denuncien que, malgrat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va autoritzar Aigües de Barcelona –empresa metropolitana de gestió de l’aigua– a subministrar aigua, de manera provisional i excepcional, a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió residencial, hi continua havent famílies que en el dia d’avui no disposen d’aquest subministrament.

Així, defensen que “durant els últims mesos”, les entitats que acompanyen persones en situació de vulnerabilitat “hem identificat nombrosos casos de persones i unitats familiars en situació d’extrema fragilitat sense subministrament d’aigua”, una situació en la qual encara es continuen trobant en el dia d’avui la majoria d’ells.

“Des de les entitats tenim la sensació que no hi ha un protocol clar per aplicar el que estableix el decret aprovat per l’AMB i això està jugant en contra de les famílies de l’Hospitalet, que continuen sense subministrament a les seves llars”, ha expressat l’entitat a través d’un comunicat.

Protocol d’actuació

Per això, les organitzacions concentrades ahir van presentar una instància reclamant un protocol d’actuació “per escrit” per atendre casosd’extrema vulnerabilitat i que es posin en marxa “amb la màxima celeritat” les actuacions necessàries per evitar que hi continuï havent persones en aquesta situació.

“No té sentit que, existint eines per garantir que no hi hagi famílies sense accés a l’aigua, no s’estiguin aplicant”, defensen des de l’APE. Per això, demanen també que es difongui i es faci pública la mesura aprovada per l’AMB als col·lectius de l’Hospitalet que treballen en l’atenció a aquestes famílies i als mateixos treballadors socials de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Així mateix, les 26 entitats han sol·licitat una reunió amb els màxims responsables municipals per “compartir situacions i experiències” i “treballar en una estratègia compartida” que permeti protegir i “garantir el dret humà a l’aigua per a tot el món”, un dret bàsic i universal reconegut per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA