El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

PISOS RUSC POLÈMICS

Arran ataca un pis rusc a l'Hospitalet

L'organització ha difós l'atac a través de Twitter, on ha assenyalat aquests pisos com el "millor exemple de la mercantilització de la vivenda"

zentauroepp45357414 pisos colmena181006191754

zentauroepp45357414 pisos colmena181006191754 / ngel Garc a

1
Es llegeix en minuts
ACN

Membres de l’organització juvenil Arran han atacat aquest dijous un pis rusc fins ara clandestí situat al carrer Rosselló de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

En un vídeo difós a través de Twitter és pot veure com una persona trenca els vidres de l’immoble, a la façana del qual hi ha una pintada que diu: 'Fora pisos rusc dels PPCC'.

La formació situa aquesta acció en el marc d’una campanya en defensa de la vivenda, que ha iniciat amb l’atac a aquest pis rusc, un model habitacional que, denuncien, és "el millor exemple de mercantilització de la vivenda". Així, l’organització és queixa que s’ofereixin com a pisos càpsules de 2,6 metres per 2 metres a un cost de 200 euros, ja que suposa "condemnar les persones a la misèria", asseguren. 

La polèmica per l’arribada d’aquestes vivendes a Barcelona va sorgir fa uns mesos i es va instal·lar a l’Hospitalet quan la promotora d’aquests pisos, Haibu 4.0, va exhibir la prova pilot d’una d’aquestes vivendes a la ciutat, que va ser clausurada per la Guàrdia Urbana perquè no tenia permís.

Notícies relacionades

Des d’aleshores, entitats i partits polítics, inclòs el govern local, han mostrat el seu rebuig a la instal·lació d’aquests pisos a l’Hospitalet, tot i que la clandestinitat de les vivendes ha permès que s’acabin instal·lant a la ciutat. 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Arran