El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

UN ANY SENSE MORTS PER ACCIDENTS

L'Hospitalet, una les dotze ciutats espanyoles sense víctimes mortals de trànsit el 2017

La ciutat rebrà aquest dijous el Premi Visió Zero Municipal, dirigit a les ciutats de més de 100.000 habitants

L'any passat hi va haver al municipi 1.300 accidents de trànsit, 716 dels quals van registrar ferits

hospi

hospi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospitalet rebrà aquest dijous el Premi Visió Zero Municipal per ser una de les dotze ciutats de tot l’Estat de més de 100.000 habitants que no van registrar cap víctima mortal per accidents de trànsit durant tot l’any passat.

La ciutat és, de fet, el municipi més poblat de tots els guardonats, entre els quals també hi ha una altra ciutat catalana, Lleida. L’Hospitalet repeteix a més com a guanyadora d’aquest guardó, ja que ja el va rebre en la primera edició, el 2015.

L’any passat es van registrar a la ciutat 1.300 accidents de trànsit, 716 dels quals es van saldar amb algun ferit. En concret, 754 persones van resultar ferides lleus i 57 van patir ferides de caràcter greu.

No hi va haver, no obstant, cap víctima mortal, un èxit que també s’està aconseguint de moment aquest any, una cosa que l’Associació d’Enginyers de Trànsit i Tècnics de Mobilitat i el Fòrum de la Mobilitat Intel·ligent van decidir començar a premiar des de fa quatre edicions.

L’acte d’entrega se celebrarà el dijous 13 de desembre a la Direcció General de Trànsit de Madrid, en el decurs de les V Jornades sobre Mobilitat Urbana i Seguretat Viària, organitzades per les entitats promotores dels guardons i ITS Espanya.

Una dotzena a tot el país

L’Hospitalet treballa des de fa temps per reduir el nombre de sinistres a les carreteres, amb campanyes de prevenció i seguretat viària en escoles, així com controls policials per part de la Guàrdia Urbana i promoció del transport sostenible o els desplaçaments a peu, entre altres mesures.

Amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents a la zona urbana, el consistori ha encarregat al Servei Català de Trànsit un estudi sobre la seguretat viària i la pacificació dels carrers a la ciutat, que fa un diagnòstic de l’accidentalitat i proposa mesures per evitar atropellaments.

Notícies relacionades

A part de l’Hospitalet, aquest any rebran el Premi Visió Zero Municipal les ciutats de Jerez de la Frontera, Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Alcorcón, Logronyo, Lleida, Lleó, Parla, Torrejón de Ardoz, Algesires i Alcobendas.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA