El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Concert

Serrat cantarà en el concert homenatge al cantautor Ramon Muntaner

L'esdeveniment tindrà lloc el 10 de febrer al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’. 

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Barnasants rendirà homenatge al cantautor Ramon Muntaner, retirat dels escenaris des de fa molts anys, amb el concert especial "Cançó de carrer", que comptarà amb la participació de Joan Manuel Serrat, entre altres artistes.

El concert tindrà lloc el 10 de febrer al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat i comptarà amb l'actuació de Gemma Humet, Sílvia Comes, Rusó Sala, Enric Hernáez, Roger Mas, Borja Penalba, Turnez & Sesé, Eduard Iniesta, Joan Isaac i el grup Coses.

El productor d'aquest concert, el també cantautor i coetani de Muntaner Joan Isaac, se sent "emocionat" perquè, com ha dit, "aquest país, que té una memòria molt fràgil, sovint s'oblida del que és i del que ha estat, cosa que no passa a França o Itàlia, i aquest mur s'ha de trencar".

Isaac ha recordat que quan els cantants de l'època de Muntaner van agafar el relleu dels últims 'jutges', Rafael Subirachs, Lluís Llach i María del Mar Bonet, es va anomenar la "novíssima cançó": "Érem una espècie de firaires que portàvem els nostres equips als nostres cotxes pels pobles de Catalunya, on trobàvem una implicació popular que a partir dels anys 80 es va perdre i va desembocar en un desert amb el desplaçament de les discogràfiques a Madrid".

Segons Isaac, "Muntaner va deixar una obra magnífica, com la primera vegada que va musicar tot un àlbum amb poemes de Miquel Martí i Pol, Presagi".

Concert intergeneracional

Isaac ha organitzat un concert "intergeneracional", on caben músics de la generació de Muntaner -com ell mateix-; intèrprets del "desert" dels anys 80 com Enric Hernáez, Turnez & Sesé, i de generacions més joves com Gemma Humet, que cantarà a l'escenari amb Joan Manuel Serrat.

Tots interpretaran les cançons de Muntaner trenta anys després que abandonés la seva carrera musical per dedicar-se a la gestió cultural.

Muntaner ha recordat que va estar actiu entre 1970 i 1990, temps en què va publicar nou discos, en què va musicar a poetes com Salvador Espriú, Salvat Papasseit, Pere Quart o Félix Cucurull.

Veus de lluna i celobert és el seu disc preferit, i les seves primeres referències, ha explicat, eren "les cançons del Festival del Mediterrani, Los Sírex o Los Mustang, les cançons del festival del Mediterrani, i després van arribar la cançó francesa i el folk nord-americà".

Muntaner, que actualment dirigeix la SGAE a Catalunya, també es va dedicar a compondre la música d'obres de teatre i de pel·lícules i sèries de televisió.

Notícies relacionades

El director del Barnasants, Pere Camps, ha subratllat "la seva manera moderna, que no postmoderna, de musicar als poetes".

Més notícies de l'Hospitalet