El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

PER PRIMERA VEGADA

La política, el principal problema de les famílies de l'Hospitalet per sobre de l'atur

Així ho revela el baròmetre d'opinió pública publicat recentment, tot i que les enquestes es van fer entre l'octubre i el novembre de 2017

De les 1.345 persones entrevistades, el 63,7% es declara no independentista, mentre que un 21,4% sí que diu ser-ho

Núria Marín saluda Carles Puigdemont en la seva arribada a l’Hospitalet.

Núria Marín saluda Carles Puigdemont en la seva arribada a l’Hospitalet. / JORDI CORTINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per primera vegada, 'la política i els polítics' se situa a l'Hospitalet com el principal problema que afecta les famílies de la ciutat actualment, per sobre de l'atur.

Així ho revela l'informe que ha publicat recentment el baròmetre d'opinió pública de l'Hospitalet, el qual diu que el 35,7% de les persones enquestades -d'una mostra de 1.345 entrevistes- van contestar que la política afecta la seva família de manera més negativa que l'atur (32,4%) i que la crisi econòmica (17,6%), si bé les trucades telefòniques als ciutadans es van fer en el complex context polític català del 30 d'octubre al 20 de novembre de 2017.

D'altra banda, i ja en termes no personals sinó de ciutat, el baròmetre reflecteix que per als ciutadans de l'Hospitalet els principals problemes del municipi són la neteja (24%), la immigració (20,2%) i la inseguretat ciutadana (20%). D'entre aquest 24% preocupat especialment per la neteja, el 70,2% creu que el condicionament inadequat de la via pública es deu a la falta de civisme d'alguns ciutadans, als quals s'hauria de sancionar més (50,4%).

El 63,7% dels enquestats, no independentista

En matèria ideològica, els enquestats es consideren -la majoria- d'esquerra (42,8%) o centreesquerra (19,5%), i el 54,9% se sent tant espanyol com català, sis punts més que fa un any (48,9%). Pel que fa al sentiment 'únicament català' o 'més català que espanyol', l'enquesta mostra que actualment es dona en un 27,5% de la població, gairebé tres punts menys que el 2016.

D'entre els entrevistats, el 63,7% es declara no independentista, davant un 21,4% que sí que ho és.

Només aprova el PSC

En relació amb els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de l'Hospitalet, es va demanar als entrevistats que valoressin del 0 al 10 l'actuació dels diferents grups pensant únicament en la política local. L'estudi conclou que únicament el PSC aprova, amb una nota mitjana de 5,2, seguit d'ICV-EUiA-Pirates (4,4); C's (4); ERC (3,8); CiU (3,5); CUP-Poble Actiu (2,9) i PP (2,7).

Notícies relacionades

Pel que fa a la gestió municipal, la ciutadania -el 79,3% l'aprova- la valora amb una nota mitjana de 6, mentre que a l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), li atorguen una nota mitjana de 6,4 -l'electorat del PP, per exemple, un 7,3, davant del 7,5 del PSC-, i només és suspesa per l'electorat d'ERC (4,8) i la CUP (4,2).

Més notícies de l'Hospitalet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA