NOVES PROTESTES

Els manifestants de Hong Kong inicien una asseguda de tres dies a l'aeroport

Els activistes busquen amb aquesta acció "crear consciència entre els viatgers internacionals"

zentauroepp49381274 fotodeldia  hong kong  china   09 08 2019   manifestantes ho190809141748

zentauroepp49381274 fotodeldia hong kong china 09 08 2019 manifestantes ho190809141748 / JEROME FAVRE

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els manifestants hongkonguesos van iniciar aquest divendres una asseguda al’aeroport de Hong Kong que es prolongarà durant tot el cap de setmana per "crear consciència entre els viatgers internacionals" sobre l’actual crisi política que afronta l’excolònia britànica.

Els activistes es van reunir a primera hora de la tarda a la sala d’arribades de l’aeroport internacional de Hong Kong sostenint pancartes amb frases com "¡Salva Hong Kong de la tirania i la brutalitat policial!" i "Bufet lliure de gas lacrimogen disponible a 13 districtes", una referència sarcàstica al desplegament policial durant les últimes setmanes per dispersar les multituds.

La protesta, organitzada per internautes i anunciada com "una manifestació de 10.000 persones que saluden els viatgers", va atraure centenars d’activistes.

En diversos idiomes

Alguns van sostenir pancartes i fullets en diferents idiomes, inclosos anglès, xinès, espanyol i japonès, per explicar als visitants els motius del seu moviment.

En resposta a la manifestació, l’Autoritat Aeroportuària de Hong Kong va introduir una mesura que estipula que els viatgers han de presentar els bitllets per poder entrar a la zona de facturació. Aquesta mesura estarà en vigor fins al pròxim diumenge a la nit.

És la segona vegada que els manifestants protesten a l’aeroport hongkonguès des de l’inici del moviment contra un polèmic projecte de llei d’extradició, ara suspès, que es va trobar amb l’oposició de diversos sectors de la societat al considerar que limitaria la independència judicial de Hong Kong i podria permetre entregar activistes o periodistes a la Xina.

Els manifestants van tornar a demanar la retirada de la llei, i també inclouen en les seves demandes que es constitueixi un comitè independent per investigar la presumpta mala conducta policial.

L’asseguda és una de les activitats convocades a la ciutat aquest cap de setmana després de la vaga general de dilluns passat que va interrompre l’activitat de l’excolònia britànica.

Preocupació dels empresaris

Per la seva banda, la cap del govern local, Carrie Lam, va oferir aquest divendres una roda de premsa en què va expressar la preocupació de la comunitat empresarial sobre l’impacte a llarg termini de les protestes.

Lam va demanar al poble hongkonguès el final de la violència: "Estic molt preocupada per la situació i per això faig una crida a la calma i a la racionalitat per ajudar-nos a superar aquesta situació", va dir.

Notícies relacionades

Diversos líders empresarials també van parlar en la trobada, i van assegurar que el sector de comercial i la indústria minorista han experimentat una disminució en les seves activitats durant els últims mesos.

La vaga de dilluns passat que va paralitzar la ciutat va ser l’últim gran capítol de les manifestacions que van començar a començaments de juny a Hong Kong contra una controvertida proposta de llei d’extradició, que han derivat cap a demandes més àmplies sobre els mecanismes democràtics de la ciutat.

Temes:

Xina Hong Kong