ADVERTÈNCIA

Pequín, als manifestants de Hong Kong: «Qui juga amb foc mor amb foc»

El Govern xinès envia a la veïna Shenzhen 12.000 agents antiavalots per participar en un simulacre

zentauroepp49347657 topshot   three masked young people from hong kong s recent 190806171000

zentauroepp49347657 topshot three masked young people from hong kong s recent 190806171000 / VANESSA YUNG

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas

El Govern de laXina i els joves manifestants de Hong Kong es van barallar pel relat el dia després que l’excolònia experimentés la primera vaga general a mig segle i l’última ració de disturbis de carrer.

L’oficina xinesa a Hong Kong havia anunciat una roda de premsa per presentar el seu nou pla en la crisi però es va esbombar l’acte amb les habituals amenaces. "Ens agradaria avisar tots els criminals que no han de malinterpretar la situació i confondre la nostra contenció amb debilitat", va avisar.

El discurs oficial passa per responsabilitzar un grapat de radicals de liderar les protestes des de l’ombra i d’haver enganyat o pressionat "ciutadans benintencionats" per sumar-s’hi. "Ens agradaria deixar clar el petit grup de criminals sense escrúpols i violents i les forces que estan darrere que els qui juguen amb foc moren cremats", va afegir el departament del Govern xinès que s’encarrega de les qüestions relatives a Hong Kong.

Primera roda de premsa

Notícies relacionades

Els joves van oferir la seva primera roda de premsa fins ara. El seu anonimat i absència de lideratge les havien desaconsellat, però l’anunci governamental de compareixences diàries recomana una resposta. Van aparèixer amb un traductor de signes, sense noms i amb els cascos d’obra i samarretes negres que han rellevat els paraigües com a icones de les revoltes hongkongueses. "Condemnem amb força la policia per la sèrie d’actes violents i apressem els agents i el Govern a no ser enemics del públic", van afirmar.

El més rellevant de la jornada va arribar des de la veïna Shenzhen. Fins aquesta ciutat van arribar aquest dimarts 12.000 agents antiavalots xinesos per participar en un simulacre de les més que probables protestes de la imminent celebració del 70è aniversari del país. Les gravacions van ser penjades a la web del Global Times, el diari més ultranacionalista de la propaganda. El missatge, per si no arribava, va quedar rematat amb les samarretes de negre i els cascos dels que simulaven ser manifestants.

Temes:

Xina Hong Kong