Troba el teu habitatge a barcelona

La demanda de vivenda d’obra nova es dispara a Barcelona

Aquest tipus de promocions centren l’interès dels inversors immobiliaris en els últims mesos

La demanda de vivenda d’obra nova es dispara a Barcelona
2
Es llegeix en minuts

L’interès dels inversors en les noves promocions immobiliàries no deixa de créixer a Barcelona tal com reflecteixen les últimes xifres publicades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El valor de les transaccions immobiliàries de vivenda lliure nova a la Ciutat Comtal durant el primer semestre de l’any va ascendir a 781,6 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 25,7% respecte als sis primers mesos del 2020 i que és un 23,5% superior al del primer semestre del 2019, quan es van arribar als 635,6 milions d’euros. Per la seva banda, el nombre d’operacions va créixer un 23% fins a un total de 2.738 transaccions d’obra nova, segons  la mateixa estadística oficial. 

De fet, des d’Engel&Völkers Barcelona, una de les companyies líders al món en la intermediació d’immobles d’alt nivell, apunten que les xifres de la divisió d’obra nova de corresponents als nou primers mesos de l’any recolzen aquesta tendència alcista al registrar un ascens encara més voluminós, tant en el nombre d’operacions com en el valor intermediat. En concret, de gener a setembre, la divisió especialitzada en la venda de vivendes a estrenar directament de promotors immobiliaris ha gestionat un 32% més d’operacions que en el mateix període de 2020, amb un volum  transaccionat que supera en un 45% el valor de les vendes realitzades en els nou primers mesos de l’any passat. «Aquesta bona evolució permet realitzar una previsió per al conjunt del 2021 d’un increment del 50% en el volum transaccionat de la divisió d’obra nova d’Engel & Völkers Barcelona davant l’any 2020», assenyala Juan-Galo Macià, Conseller Delegat d’Engel & Völkers per a Espanya, Portugal i Andorra. 

Zones més demandades per a vivenda d’obra nova a Barcelona

Notícies relacionades

Les zones més demandades per comprar obra nova a Barcelona es concentren als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu, les Corts i Sants, mentre que a la perifèria el Vallès Oriental, Sant Cugat i Badalona centren l’interès del client que busca una vivenda de 122 metres quadrats  de mitjana davant els 102 metres quadrats de la capital. 

«Tot i que la majoria de les operacions es fan a la ciutat, es pot destacar l’increment del 41% operacions a la zona de la perifèria. El confinament decretat amb la pandèmia ha provocat  un canvi de tendència en la tipologia de producte demandat i ha augmentat l’interès per les cases de l’àrea metropolitana», destaca Juan-Galo Macià, al confirmar «la tornada del client internacional».