Troba el teu habitatge a barcelona

Posada al punt en els sistemes de calefacció de la llar

El manteniment i revisió de tots els elements és fonamental per evitar sorpreses quan arriba el fred

Posada al punt en els sistemes de calefacció de la llar
2
Es llegeix en minuts

¿Saps si la calefacció de casa teva funciona bé? Abans que arribi el fred, revisa-la perquè no t’emportis sorpreses negatives quan hagis d’engega-la de forma irreparable.

Després d’uns mesos d’hibernació, el sistema climàtic de la casa tornarà a posar-se en marxa, perquè aquest funcioni en les millors condicions és necessari una preparació prèvia. Proporcionar un manteniment adequat no només tindrà un impacte en l’eficiència energètica, sinó que en molts casos, comprovar l’estat de la caldera o radiador és fonamental per detectar i fins i tot prevenir avaries.

Amb base en la certesa d’un aïllament adequat, és important saber que cada sistema de calefacció té certes característiques implícites al seu entorn. No obstant, una gran proporció de cases tenen calderes de gas o d’oli, i a la pràctica es necessiten consideracions similars.

Manteniment i revisió de la calefacció

Un dels fonaments principals és controlar la pressió. En els dos casos ha d’estar entre 1,2 i 1,5 bar. La inspecció visual també pot verificar si hi ha fugues a qualsevol tuberia, però si es troba una falla, un expert la resoldrà. Per a les calderes dièsel, es recomana realitzar un manteniment expert cada any.

Respecte a les calderes de gas, també estan subjectes a aquestes recomanacions, tot i que a més de les revisions anuals, les empreses distribuïdores també han de realitzar revisions cada cinc anys.

A part de la caldera, un altre element que sol formar part del dispositiu de calefacció és el radiador. La seva millor condició serà la clau per a l’eficiència energètica del sistema. En aquest sentit, no només és necessari realitzar una bona neteja general.

Purgar el radiador és una tasca bàsica en el seu funcionament normal. En molts casos, els sorolls estranys o el fet que no s’escalfin de manera uniforme poden proporcionar pistes sobre la necessitat de purgar-los. Aquesta tasca no és més que eliminar l’aire que pot filtrar-se al circuit durant els períodes d’inactivitat, cosa que es pot aconseguir fàcilment a través de la vàlvula de purga.

Els de pèl·lets son un dels equips de biomassa més demanats. La seva generació de calor i el seu rendiment els converteixen en un substitut dels sistemes de calefacció tradicionals, però, perquè siguin eficients, han de portar també un manteniment exhaustiu.

La importància de portes i finestres ben aïllades

Notícies relacionades

La importància de portes i finestres ben aïlladesMentre revisem la calefacció, és important comprovar també que l’aïllament de la vivenda estigui actualitzat. Una casa ben aïllada del fred significa un gran estalvi d’energia durant l’hivern, així que no escatimis en anticipació.

Verifica que les finestres i portes tanquin correctament, fent les reparacions específiques necessàries amb prou antelació.