Troba el teu habitatge a barcelona

¿Quin tipus de vivendes són les més demanades per llogar a Barcelona ara mateix?

Analitzem, de la mà d’experts, la situació i tendències del mercat del lloguer a Barcelona

¿Quin tipus de vivendes són les més demanades per llogar a Barcelona ara mateix?
3
Es llegeix en minuts

La incertesa que ha marcat la pandèmia està donant pas a l’optimisme, i això es nota en la majoria d’àmbits socials i econòmics. En el cas del sector immobiliari, es parla d’un bon moment i d’un futur més que prometedor. Més concretament, a l’aturar-nos en la situació del mercat del lloguer a Barcelona, els experts parlen d’una molt bona evolució, la qual s’ha anat experimentant des de l’inici de l’estiu. Així ho afirmen des de HousingAnywhere, plataforma ‘online’ especialitzada a oferir allotjament en pisos i habitacions de lloguer, sobretot enfocat a joves estudiants. 

Barcelona compta amb la característica principal de ser una destinació molt demanada pel turisme internacional, una circumstància que es va veure notablement afectada per la pandèmia. Les contínues restriccions i limitacions de mobilitat van fer que el mercat del lloguer de vacances a Barcelona se’n ressentís. Per això, tal com detalla Carlos Amigo, ‘account manager’ de HousingAnywhere a Espanya, «molts gestors de lloguers turístics van decidir apostar pel lloguer de temporada o per mesos com una solució rendible, davant el decreixement del turisme». 

En aquest sentit, malgrat aquest canvi de tendència, els preus «s’han elevat en els últims mesos» i, fins i tot, «es planeja poder restablir-los a índexs previs a la Covid-19 amb l’arribada de l’any 2022». 

Demanda de vivenda de lloguer a Barcelona

Demanda de vivenda de lloguer a BarcelonaQuant al tipus de vivendes que es demanen per llogar a Barcelona, els estudis i els apartaments per a una o dues persones són les que guanyen, segons apunten els experts consultats. «Durant la primavera passada i els primers mesos de l’estiu, aproximadament la meitat de la demanda buscava allotjaments d’aquestes característiques», destaquen.«Es tracta d’un escenari diferent del d’altres anys, en què la majoria de reserves ‘online’ es produïen per a habitacions en pisos compartits per un públic més jove. L’arribada de la pandèmia ha ocasionat que moltes empreses adoptin el treball remot de forma permanent, cosa que ha incrementat el nombre de nòmades digitals. Aquest tipus d’inquilí busca passar temporades d’entre aproximadament tres i cinc mesos en ciutats cosmopolites amb bon clima des de les quals treballar». Tot això fa que Barcelona s’hagi convertit en una de les ciutats favorites per a molts d’aquests inquilins.

No obstant, i paral·lelament a aquesta tendència «malgrat l’increment en la demanda de propietats completes per a estades de mitjà termini, amb l’arribada del nou curs escolar i l’esperança que es reinstaurin les classes presencials i els programes d’intercanvi, la demanda d’habitacions en pisos compartits i en residències d’estudiants també s’ha elevat notablement», destaquen des de HousingAnywhere.

Tipus de lloguer de vivenda a Barcelona

Tipus de lloguer de vivenda a BarcelonaEls inquilins més joves, principalment d’altres països, busquen allotjaments assequibles que estiguin a prop del centre de les ciutats i ben comunicats a través de transport públic amb els centres d’estudi o treball.

Notícies relacionades

A diferència d’altres països, els allotjaments compartits a Espanya solen comptar amb zones comunes àmplies on reunir-se amb els companys i fer la vida social. No obstant, tal com indiquen des de l’agència d’allotjament consultada, «observem que la tendència és cada vegada més buscar espais privats amplis amb accés a cuina compartida i, per tant, disposar d’un saló o zona comuna es fa menys imprescindible».

En aquesta línia, cada vegada són més populars els anomenats ‘colivings’ entre la gent jove. Es tracta d’espais compartits, generalment renovats, on l’inquilí compta amb una habitació privada (moltes vegades amb bany en suite) i en què disposen de diversos serveis inclosos i zones comunes per estudiar, treballar o simplement per socialitzar-se. És un nou concepte renovat del clàssic pis compartit, on es prioritza la qualitat dels serveis i es busca oferir un espai comú d’alta qualitat més assequible que no interfereixi amb la vida privada de l’usuari.