La Festa Major de Blancs i Blaus 2023 arriba a Granollers amb més de 250 actes

Ayuntamiento Granollers

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Granollers ha anunciat a l’emblemàtica Fàbrica de les Arts de la ciutat Roca Umbert la presentació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2023, que arriba a la 40a edició amb un programa de més de 250 actes. E

s compleixen quatre dècades del model de colles de Blancs i Blaus. El 1983 un grup de joves vinculats a l’Associació de Veïns Baix el Camí Ral van recuperar una anècdota recollida per Amador Garrell al llibre ‘Granollers vila oberta’, que relatava la jugada de dues rajoles al final del segle passat. El juliol del 1897 Josep Bonet «el Rayo» i «l’hereu Maynou», Jaume, sota els colors blanc i blau, van posar a prova qui feia més maons en una hora.

Aquesta anècdota va servir com a fil conductor amb base històrica per crear un projecte de festa que va ser recolzat per l’ajuntament. El nou model de festa basat en els grups de Blancs i Blaus, i en una sana rivalitat, va rebre una massiva participació ciutadana i s’ha consolidat al llarg dels anys.

‘App’ FM Blancs i Blaus de Granollers

Entre les principals novetats d’aquesta 40a edició hi ha la posada en funcionament de l’‘app’ FM Blancs i Blaus Granollers, on podrem trobar la programació, un marcador actualitzat de les proves de competició, reglaments i també el relat. A més, servirà per avisar de les novetats d’última hora o possibles canvis en actes per causes climatològiques o organitzatives. Serà la manera més ràpida i àgil d’estar al dia de tot el que passa durant la festa, i és de descàrrega gratuïta per a telèfons Android i Apple.

L’‘app’ neix amb la voluntat de convertir-se en un canal de comunicació directe amb la ciutadania durant els nou dies de festa, àgil, ràpid i sostenible, ja que ha de permetre reduir la quantitat de programes impresos.

Relat fotogràfic especial dels 40 anys

Els 40 anys de la festa mereixen una nova mirada i això és el que faran dos fotògrafs de Granollers, Sergi Palau i Juank Casado. Cada dia de festa major es publicarà a la web municipal i a les xarxes socials de Blancs i Blaus una galeria de deu fotos amb la intenció d’oferir un nou punt de vista, original i sorprenent. Així, al final de la festa tindrem gairebé un centenar d’imatges que confeccionaran un nou relat visual del que passa en places i carrers de la ciutat i de com es veu la festa des de dins.

El comunicador Joel Díaz, relator dels 40 anys

Notícies relacionades

El relat d’aquest any anirà a càrrec de Joel Díaz, sociòleg, comunicador, guionista i humorista català. En la seva trajectòria professional ha col·laborat en diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio i és un dels creadors del pòdcast La sotana. A Díaz li interessa l’humor com a mitjà i no com a finalitat, l’entén com una eina de crítica social, per la qual cosa s’espera un relat ben diferent, carregat d’ironia i del seu sentit de l’humor.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Granollers