Més pressió fiscal

Granollers és la desena ciutat espanyola on es paguen més impostos

  • La pressió fiscal pujarà un punt, fins al 39,7%, i seguirà a l’alça fins al 2026

  • El Govern avança al 2024 la reducció del dèficit al 3% del PIB per eludir la duresa de Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Granollers (Vallès Oriental) és el municipi espanyol amb més de 50 mil habitants amb pitjor competitivitat fiscal l’any 2022, segons assenyala l’informe ‘Competitivitat fiscal de les entitats locals i de les comunitats autònomes’ a càrrec de la patronal CEOE i d’acord amb dades del Ministeri d’Hisenda.

L’informe se circumscriu a l’anàlisi dels municipis de més de 20.000 habitants, així com la seva comparativa en el conjunt de les regions i a nivell estatal, que sumen un total de 141 municipis. La població d’aquests municipis suposa entorn de 23.400.000 habitants, un 49% del total dels 47.400.000 habitants censats al nostre país el 2022.

L’informe reflecteix que Catalunya,Cantàbria i les illes Balears tenen una pressió fiscal d’un 8% per sobre la mitjana. No obstant, entre els 10 primers municipis que paguen més impostos es troben Reus, Girona, Lleida, Tarragona i Granollers.

Més pujada de pressió fiscal

Notícies relacionades

Respecte a la variació de percentatges entre l’any 2019 i el 2022, s’han de remarcar les pujades superiors al 10% com Cerdanyola del Vallès o Granollers, amb una pujada total del 6,1%. Pel contrari, al pol oposat, destaca el comportament positiu de Sabadell, un dels municipis catalans que va aconseguir reduir el tipus utilitzat en aquest període.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers