El mateix ‘modus operandi’

Detinguts dos homes per sis robatoris en vivendes del Vallès

  • Els lladres vigilaven la zona prèviament i amagaven objectes i roba en amagatalls al bosc

Detinguts dos homes per sis robatoris en vivendes del Vallès

ACN

3
Es llegeix en minuts
ACN

El dispositiu policial Oikos, que es porta a terme des del 2019 a tota la regió policial Metropolitana Nord ha permès desarticular un grup criminal que robava en domicilis de la zona compresa entre Caldes de Montbui, Granollers i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental). L’organització criminal investigada seleccionava prèviament la zona d’actuació i els domicilis on volien accedir.

Prèviament, també triaven amagatalls i llocs per deixar roba i objectes que utilitzaven per forçar portes i finestres, perquè, en cas que fossin identificats pels agents policials, cosa que ja havia passat en alguna ocasió, no portessin mai res a sobre que els incriminés.

Els membres del grup sortien de Barcelona a mitja tarda i es dirigien a la zona que prèviament havien seleccionat. Aparcaven en zones boscoses pròximes i esperaven unes hores. La foscor els ajudava a passar desapercebuts i a dificultar-ne la identificació. Aprofitaven els relleus i canvis de torn policials per moure’s.

Amb aquest ‘modus operandi’ van iniciar una sèrie de fets que van començar a finals de gener, quan es van produir dos robatoris amb força a dos domicilis del mateix carrer de Santa Perpètua. En tots dos van aconseguir emportar-se uns 4.000 euros, entre joies i diners en efectiu.

Les primeres gestions d’investigació van obtenir una línia entorn d’un possible vehicle implicat, i es van iniciar vigilàncies. En un moment puntual, els agents van localitzar un amagatall en una zona molt pròxima on s’havien produït robatoris i hi van trobar roba i eines.

Seguidament, els investigadors van posar identitat a dues persones relacionades amb aquest vehicle, tot i que dos dies després dels robatoris van marxar al seu país d’origen, d’on van tornar setmanes després.

Altre cop a Catalunya, van cometre dos robatoris més en domicilis de la localitat de l’Ametlla del Vallès, d’on es van emportar 3.500 euros. En aquest cas, eren dues cases a quatre vents ubicades en una urbanització, separades per 900 metres. Es va tornar a repetir la pauta i es va localitzar un altre amagatall a les proximitats de la zona.

Ja al març hi va haver un altre robatori a la localitat de Palau-Solità i Plegamans. En aquest cas, alguns veïns van veure els autors i els van fer fugir, cosa que va permetre estrènyer el cercle entorn dels investigats.

El grup continuava amb l’ activitat delictiva i pocs dies després van robar en un altre domicili de l’Ametlla, d’on van sostreure diners i joies. L’endemà, veïns de la zona van localitzar algunes peces que havien perdut durant la fuga i les van entregar a la policia local de l’Ametlla.

Amb les persones identificades i havent aconseguit indicis de participació en els sis fets anteriors, els investigadors, en col·laboració amb la policia local de la Garriga, van establir el 7 de març un dispositiu policial de localització i detenció. En aquest sentit, gràcies a la tasca d’investigació prèvia, els investigadors van aconseguir ubicar-los a la Garriga, on es va centrar el dispositiu.

Poc després, es va rebre un avís d’una central d’alarmes que alertava d’un possible robatori en una altra casa. El dispositiu es va tancar entorn d’aquest domicili. Els mossos desplegats a la zona van localitzar el vehicle i els seus ocupants mentre pujaven i iniciaven la fuga. Dos vehicles policials van aconseguir interceptar-los i aturar-los a tots dos.

Notícies relacionades

Els dos detinguts, de 18 i 35 anys, un amb antecedents per robatoris amb força en domicilis i un altre per organització criminal, van passar el 10 de març a disposició judicial i tots dos van ingressar a presó per ordre del jutge d’instrucció de la causa.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers