Homenatge als cineclubs

L’Acadèmia del Cinema Català retrà homenatge al cineclubisme als Cines Edison de Granollers

L’acte tindrà lloc el 23 de novembre al Cine Edison de Granollers, seu del cineclub més antic de Catalunya

L’Acadèmia del Cinema Català retrà homenatge al cineclubisme als Cines Edison de Granollers

Cedida a l'ACN per l'Acadèmia del Cinema Català

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Acadèmia del Cinema Català reivindicarà aquest any el moviment cineclubista «com a patrimoni cinematogràfic essencial del país».

Un moviment que és «en permanent creixement de públic a tot el territori i amb una ferma aposta per incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país, en versió original, subtitulada i doblada».

Ho farà el 23 de novembre amb un acte d’homenatge al Cine Edison de Granollers, seu del cineclub més antic de Catalunya, que comptarà amb la presència de Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers.

Reconstrucció de la història del cinema català

Aquest 2022 l’Acadèmia dedica la seva acció de recuperació del patrimoni al cineclubisme i ho fa a través d’una recerca dels cineclubs més longeus del país.

Una investigació que ha permès reconstruir una part de la història del cinema català que, com la de tants altres àmbits de la cultura viva i popular, està heterodoxament documentada.

Notícies relacionades

El resultat d’aquesta investigació, elaborada per Tariq Porter, es presentarà el 23 de novembre al Cine Edison de Granollers, seu del cineclub més antic del país.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Granollers Cine