Cimera a Hiroshima

Granollers pren la vicepresidència de Mayors for Peace una vegada més

En aquesta cimera celebrada a Hiroshima, l’alcaldessa Alba Barnusell ha apostat per la «solidaritat i cooperació» entre municipis a escala global

Granollers pren la vicepresidència de Mayors for Peace una vegada més

Ajuntament de Granollers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha assistit aquest dimecres i dijous a la desena Conferència General de Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), celebrada a Hiroshima (Japó).

La trobada es realitza coincidint amb el 40è aniversari de la creació d’aquesta xarxa que des de 1982 ha crescut fins a tenir més de 8000 municipis membres arreu del món, 400 a Espanya i més de 3000 a Europa.

Granollers pren la vicepresidència una vegada més, com ja va fer el 2009

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, participa en la Conferència com a vicepresidenta de la xarxa i també com a presidenta del capítol europeu de Mayors for Peace. Justament en aquesta trobada s’ha anomenat de nou Granollers com a vicepresidenta de la xarxa.

Un arbre per la pau

L’acte s’ha consumat plantant un arbre al parc de la Pau (Hiroshima). Els alcaldes d’Hiroshima, Nagasaki, el Secretari General de Mayors for Peace i Alba Barnusell s’han encarregat de la plantació i han donat per finalitzada la commemoració dels 40 anys de la creació d’aquesta xarxa de municipis.

Granollers és membre de la xarxa des del 2005 i el 2009 ja va assumir la seva vicepresidència. A més, quan el 2019 es va crear la branca europea d’aquesta xarxa, Granollers va ser elegida per la presidència, i la secretaria tècnica és també a la capital vallesana.

«Davant l’amenaça nuclear cada vegada més intensa, l’exemple d’Hiroshima i Nagasaki ha d’esperonar-nos a treballar més intensament per la pau», proclamava així l’Ajuntament de Granollers en un comunicat.

Notícies relacionades

En representació de la branca europea d’aquesta xarxa de municipis, l’alcaldessa ha apostat per «la solidaritat i la cooperació entre les ciutats per avançar cap a un futur més sostenible on tothom pugui portar una vida plena i en pau».

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Alcaldes