Violència de Gènere

Declarat culpable l’home jutjat per matar una dona a Granollers i amagar-la al riu Congost

També s’ha considerat demostrat el maltractament i «menyspreu» amb què l’acusat tractava la víctima

Declarat culpable l’home jutjat per matar una dona a Granollers i amagar-la al riu Congost

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El jurat popular ha declarat aquest divendres culpable d’assassinat l’home jutjat a l’Audiència de Barcelona per matar la dona a Granollers el 2018 i amagar-la al riu Congost.

Els seus membres –per unanimitat– consideren que ha quedat demostrat que va matar la víctima sense que aquesta tingués la possibilitat de defensar-se. A més, afirmen que tenia una actitud de «menyspreu i superioritat» cap a la dona i que, en diverses ocasions, l’havia maltractat físicament.

La fiscalia demana 26 anys de presó

El ministeri fiscal manté la petició de 26 anys de presó i més de 500.000 euros d’indemnització als familiars de la víctima per assassinat amb traïdoria i maltractament habitual amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere.

Els fets haurien ocorregut la nit del dilluns 16 al dimarts 17 de juliol del 2018. L’acusat era amb la seva dona a l’habitació on convivien, van discutir i ell va marxar del pis.

Al cap d’una estona també ho va fer la dona. Van parlar diverses vegades per telèfon i a les dues de la matinada es van reunir en algun lloc pròxim al passeig fluvial de Granollers.

El jurat considera que hi ha prou indicis per afirmar que l’home la va matar en aquesta ubicació i que, posteriorment, va amagar el cos en un col·lector pròxim a la vora del riu Congost. De fet, els membres remarquen que es tracta d’una zona «insegura, sense llum i poc confluïda» a la qual la dona «no hauria accedit a anar-hi si hagués esperat un atac mortal».

La víctima estava embarassada

La dona, de 25 anys i origen bolivià, estava embarassada de dos mesos, i va ser localitzada prop de dos mesos després, el 9 de setembre, en avançat estat de descomposició i amb el cap separat i en una bossa de plàstic.

Notícies relacionades

L’home va ser arrestat gairebé un any després, a principis de juliol del 2019.

Segons els membres del jurat, també queda provat que en el marc del matrimoni i de la seva convivència ell l’agredia físicament i la maltractava psicològicament. Finalment, els nou membres coincideixen a no suspendre les penes de l’acusat i no contemplen tampoc que se li pugui atorgar un indult.

Temes:

Assassinats